Ben küçükken annemin bol bol yaptığı ve benimde severek yediğim hoş bir lezzet. Rahmetlik dedem çok severmiş. Babaannemde bol bol yapardı.
Malzemeler:
1 kg küçük boy patates (taze)
2-3 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Patatesleri haşlarız. Yalnız çok fazla haşlamayın. Çünkü kızaracağı için dağılmaması için az diri bırakın. Soyduktan sonra fotoğraftaki gibi kalın kalın doğrayın. Yumurtaları bir çukur kaba kırın. Patatesleri yumurtanın içinde bulaştırıp önceden ısıtılmış kızgın yağın içine atıp iki yüzlü pişirin. Yalnız yumurta kızarırken çok köpük oluyor. Patatesleri göremiyorum yağın içinde. Ben ufak ufak üfleyerek köpüğünü azaltıp patatesleri alıyorum.
Afiyet olsun. :)
Ben bunu denerim,sağolasın.
YanıtlaSilSende sağol canım. ;)
Sil