12 Eylül 2013 Perşembe

Karnı yarık...


Malzemeler:
1 kg orta boy patlıcan

Kızartmak için sıvı yağ
Harcı için:
250 gr köftelik kıyma
3-4 adet domates
2 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 tane yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tepeleme domates salçası
1 çay kaşığı pulbiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
• Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra sıvı yağ ile her bir tarafını güzelce kızartırız. Tüm kızarttığımız patlıcanları büyük boy borcam ya da fırın tepsisine aralıklı dizeriz.
• Harcı için soğan, sarımsak ve biberleri doğrayıp 1-2 kaşık zeytinyağı ile birlikte pembeleşinceye kadar kavururuz. Üzerine kıymayı atıp güzelce kavururuz. Doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleriz. Hepsi güzelce piştikten sonra patlıcanları bir bıçak yardımıyla ikiye yarıp içine bir kaşık yardımıyla iç harcımızı güzelce boşluk kalmayacak şekilde yerleştiririz. Tüm patlıcanlara aynı işlemi yaptıktan sonra tepsinin dibine 1 çay bardağı kadar salçalı su yaparak döker yüksek ısınmış fırında yaklaşık 15 dk kadar pişiririz. Yanına pilav ile servis yaparız.

Afiyet olsun. :)

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık Yağmurcum. Nasıl lezzetli görünüyor anlatamam....:)
    Sevgilerimi bıraktımmmmm.....:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He he bir de penguene benzemiş yaa. Fotoğrafı çekerken farketmemiştim. Çok hoş. Yorumun için teşekkür ederim canım. :) Sevgiler...

      Sil
    2. yağmurcum ellerine sağlık bende çok severim patlıcanı reçelie bile bayılırım :) Yorum gönder butonunu bulamadım ,ondan buraya yazdım ya :)

      Sil
    3. Yemek Vakti canım benim olmuş işte. :) Yorumun geldi.

      Ayrıca reçeli gerçekten çok güzel oluyor. Şu da var ki patlıcan her türlü yemeğe lezzet katıyor. Pilavı bile mükemmel oluyor. Ziyaretin için sağol, sevgiler. :)

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.