20 Aralık 2013 Cuma
Dereotlu Peynirli Poğaça...
Dereotunu çok seviyorum. Birçok yemeğe yakışıyor. Hamur işine yakışması tabi farklı bir lezzet... Yengemin yaptığı bu tarifi çok beğendim ve sık sık yapmaya çalışıyorum. Buyrun tarifine...
Malzemeler:
3.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 pk margarin
1 çay bardağı yoğurt
100 gr peynir
1 pk kabartma tozu
1/3 bağ dereotu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta (sarısı üzeri için)
Yapılışı:
Derin bir kapta önce margarin, yoğurt, sıvı yağ, peynir, şeker, tuz ve 1 yumurtayı kırın ve karıştırın. 1 tane yumurtanın sarısını ayırın. Beyazını da karışıma koyun. Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun. Dereotunu yıkayın ve iyice suyunu alın. Kağıt havlu veya su çıkarma aletlerinden birinden yapabilirsiniz. İnce ince kıyın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Bu parçaları (bezeleri) avucumuzun içinde hafif ortasını açıp içine 1 çay kaşığı kadar peynir koyup yuvarlayıp top haline getirin. Yumurtanın birinin ayırdığımız sarısını üzerine sürüp isteğe göre çörek otu veya susam ile süsleyin. Yağladığımız veya fırın kağıdı koyduğumuz fırın tepsisine belli aralıklarla yerleştirip önceden 180 ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. :)
Tarifini uyguladığım Beste hanıma teşekkür ederim. (www.pembemutfakonlugu.blogspot.com)
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Havuç bendesin de çok yakışıyor..
YanıtlaSilellerinizle sağlık
Dilek hanım teşekkürler. 😊
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor
YanıtlaSil