Limonlu Piliç Kanat Malzemeler:
3 adet piliç kanadı
1 adet limon
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı iri tuz
Firik Risotto Malzemeler:
3 yemek kaşığı haşlanmış firik buğdayı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1/2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı krema
1 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tepeleme eski kaşar peyniri
Hazırlanışı:
• Derin bir kasede domates sosu, bal, limon suyu, hardal ve iri tuz ile birlikte karıştırın. Limon kabuklarının sarı olan kısımlarını tel tel ince şekilde kesin ve ilave edin. Piliç kanatları harmanlanarak çöp şişe takılıp fırında yüksek ısıda pişene kadar fırınlayın.
• Wok tavada ilk olarak tereyağı eritin. Sonra tel şehriye ilave edilir ve renk alıncaya kadar kavurun. Küçük doğranan sarımsak ardından soğan eklenerek soteleyin. İçine firik buğdayı, haşlanmış nohut, krema, kimyon, tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek hafif sulu kıvamlı bir karışım elde edilince servis edin.
Afiyet olsun. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.