27 Aralık 2013 Cuma

Trüflü Double Chocalatte Muss...

Malzemeler:
45 gr bitter kuvertür (eğer bulamazsanız yarım paket bitter sade çikolata)
1 adet yumurta sarısı
100 gr krema
1 çay kaşığı trüf mantarı yağı
25 gr pudra şekeri
1 dal taze nane


Hazırlanışı:
Yumurtanın sarısı ayrılır. Küçük ve derin bir kapta su ısıtırız. Isınan suyun üzerine metal bir kap koyup ocağı kapatırız. İçine yumurtanın sarısını koyup hiç durmadan beyazlaşıncaya kadar çırpın. İçine pudra şekeri eklenerek soğuğuncaya kadar karıştırın. Kuvertür çikolatayı ince ince doğrarız. Doğradığımız çikolatayı yine benmarie usulü başka bir kabın içine koyup eritiriz. Sürekli çeviririz. Tam anlamıyla erimeden sudan çıkarırız üstteki kabı. Çok bekletirsek yağı çıkar çikolatanın... Mayonez kabında krema iyice kabarıncaya dek çırpılır. Yaklaşık 20 dk kadar havalandırarak çırpın. Kremanın içine yumurta sarılı karışım, çikolata ve trüf yağı (bulamazsanız koymayın) eklenerek karıştırdıktan sonra servis kaselerine doldurarak buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin ve servis ederken taze nane ile süslenerek servis edin.

Not: Eğer aylardan yaz ise buzluğa koyarak pratik bir dondurma elde edebilirsiniz. :)

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.