Özellikle balık kızartması veya çiğköfte yaptığımda yanında garnitür olarak hazırlıyorum. Dedem rahmetliğin yaptığı bir tarif. Büyüklerimizden öğrendim. Bence turbun en lezzetli hali. :)
Malzemeler:
2 tane orta boy turp
1 tane limon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çimdik karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası veya domates sosu
Hazırlanışı:
Turpu yıkayıp üzerindeki kötü yerlerini kesip atın. Fazla ince kesmeden doğrayın. Ayrı bir kapta tüm malzemeleri turp hariç karıştırın. Üzerine turpları atıp karıştırın ve servis yapın...
Yalnız turpları sosu hazırladıktan hemen sonra atmayın. Ta ki sofra açık iken sosa karıştırıp servis edin. Çünkü limon ile birleşen turp sulanıyor. :)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.