Yoğurt ve patatesi bir arada yiyebileceğimi sanmıyordum. Dün annem çocukken anneannemin ona yapıp yedirdiği bir tarifi hatırladı ve hemen yaptık. Hani eski takipçilerim bilir bu bloğu açarken annemle yaptığımız yemek sohbetlerini yazmak için açtım demiştim. Tam ona uygun bir tarif oldu. Annem söyledi ben yaptım. Oldukça pratik ve standartların dışında bir salata tarifi. Ayrıca oldukça lezzetli. :) Mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
3 yumurta
3 su bardağı yoğurt
5-6 tane kornişon turşu
3 tane taze sarımsak (veya 5-6 diş kuru sarımsak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patates ve yumurtaları ayrı ayrı haşlarız. Soyup yukarıdaki fotoğraftaki gibi doğrarız. Kornişon turşuyu üzerine doğrarız. Sarımsakları ben tazesinden kullandım, doğrayıp yoğurt ile ayrı bir kapta karıştırırız. Patateslerin üzerine dökeriz. Karıştırıp servis tabaklarına koyarız. Zeytinyağını küçük cezve ya da mini boy bir tencerede ısıtıp üzerine pulbiber ya da kuru naneyi atarak ocağı hemen kapatıp üzerine süsleyerek servis yaparız. Yukarıdaki ilk fotoğrafta naneli zeytinyağı ile yaptım. Aşağıdaki fotoğrafta ise biberli olanı çekip gönderdim. Zevke göre tüketebilirsiniz...
Seveceğinize eminim.
:)
merak ettim doğrusu :)
YanıtlaSilDeneyin bence. Çok hafif... :)
YanıtlaSilsahurda çok iyi oluyor bu salata, tok tutuyor.o zaman sarımsaksız yapıyorum tabi:))
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık canım.
Hmm hiç sahurda yapmadım.Deneyeceğim önümüzdeki Ramazan'da inşaallah. Canım yorumun için ve ziyaretine çok sevindim. Teşekkürler. :)
Sildeğişik ve güzel bir salata olmuş..çok iştah açıcı ve nefis görünüyor..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim. Gerçekten tadı da nefis. Sağolasın. :) <3
SilYoğurtlusunu bilmiyordum, elinize sağlık. Ben de gittiğim uzak ülkelerin yemeklerini yayınlıyorum blogumda, belki size de değişik fikirler verebilir :)
YanıtlaSilBunca tarif için teşekkürler.
Çok sağolun.😊 ziyaret için teşekkürler.
YanıtlaSil