Malzemeler: (4 kişilik)
1/2 su bardağı tel şehriye
1 adet havuç (soyulmuş ve rendelenmiş)
1 adet ufak soğan (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı un
5 dal maydanoz
Çekilmiş tane karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede yağı kızdırın. İçine soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Önce tel şehriyeleri ekleyin, şehriyeler altın sarısı olunca havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ve suyu tencereye ekleyin ve kaynatın. Şehriyeler pişince çorbanın altını kısın ve tavukları ekleyin. Bir kasede yumurtanın sarısını, un ve limon suyunu iyice çırpın. İçerisine bir miktar çorbadan ekleyerek ısısını ayarlayın. Yavaşça ve bir yandan da çorbayı karıştırarak unlu karışımı yani terbiyeyi çorbaya ekleyin. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serperek servis edin.
Afiyet olsun. :)
evde hasta oldumu hemen bu corbayı yapar gercektende ıyıleştırır
YanıtlaSilKesinlikle çok faydalı. Nedendir bilmem hemen ayağa kaldırır insanı. Sevgiler. :)
Silbizim evde de çok sevilir elinize sağlık ...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. :)
SilYaz kış en sevdiğim çorbalardandır bol limonlu mımm. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEvet canım aynen. çok sağol. :)
Sil