Malzemeler (2 kişilik):
Mantı için:
125 gr tel kadayıf
100 gr kıyma
1/2 çay kaşığı köfte baharı
1/4 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı galeta unu
10 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı tereyağı (eritilecek)
Yoğurt için:
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
Sos için:
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı domates püresi
2 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 dal taze nane
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için: Sumak, kimyon, karabiber, taze kekik ve nane
Hazırlanışı:
Kadayıflar kurumasın diye üzerine nemli bez veya tülbent koyun. Bir kapta kıymayı koyarak üzerine köfte baharını, karabiberi, kimyon, pulbiber, galeta unu ve 1 çorba zeytinyağı ekleyerek köfte kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Maydanozu ince doğrayıp köfteye ekleyin. Köfteyi fındık boyutlarında yuvarlak top haline getirin. Erittiğimiz tereyağına elimizi batırıp iyice iki avucunuza sürün. Bir tutam kadayıf alıp tepe noktasına yakın bir yere bir köfte koyarak yukarıdan aşağı sarma yapar gibi top haline getirin. Fırında pişireceğimiz tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında 230 derecede üzeri kızaracak şekilde pişirin. Her tarafının kızarmasını sağlayın.
Oda sıcaklığındaki yoğurdu iyice çırpın. Sarımsağı dövüp yoğurda ekleyin. Tuz ekleyin.
Sosu için tavaya tereyağını, zeytinyağını, biber ve domates salçasını, domates püresini ekleyip ateşe koyun. Karıştırın ve kaynatın. İyice birbirini aldıktan sonra içine karabiber, taze nane ve kekik ekleyin. Fırından çıkardığımız mantıları tabağa alıp üzerine yoğurt ve salçalı sosu ekleyin ve servis yapın.
Arzuya göre malzeme listesindeki baharat ve taze yeşillik ile süsleme yapabilirsiniz...
Afiyet olsun. :)
1/4 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı galeta unu
10 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı tereyağı (eritilecek)
Yoğurt için:
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
Sos için:
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı domates püresi
2 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 dal taze nane
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için: Sumak, kimyon, karabiber, taze kekik ve nane
Hazırlanışı:
Kadayıflar kurumasın diye üzerine nemli bez veya tülbent koyun. Bir kapta kıymayı koyarak üzerine köfte baharını, karabiberi, kimyon, pulbiber, galeta unu ve 1 çorba zeytinyağı ekleyerek köfte kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Maydanozu ince doğrayıp köfteye ekleyin. Köfteyi fındık boyutlarında yuvarlak top haline getirin. Erittiğimiz tereyağına elimizi batırıp iyice iki avucunuza sürün. Bir tutam kadayıf alıp tepe noktasına yakın bir yere bir köfte koyarak yukarıdan aşağı sarma yapar gibi top haline getirin. Fırında pişireceğimiz tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında 230 derecede üzeri kızaracak şekilde pişirin. Her tarafının kızarmasını sağlayın.
Oda sıcaklığındaki yoğurdu iyice çırpın. Sarımsağı dövüp yoğurda ekleyin. Tuz ekleyin.
Sosu için tavaya tereyağını, zeytinyağını, biber ve domates salçasını, domates püresini ekleyip ateşe koyun. Karıştırın ve kaynatın. İyice birbirini aldıktan sonra içine karabiber, taze nane ve kekik ekleyin. Fırından çıkardığımız mantıları tabağa alıp üzerine yoğurt ve salçalı sosu ekleyin ve servis yapın.
Arzuya göre malzeme listesindeki baharat ve taze yeşillik ile süsleme yapabilirsiniz...
Afiyet olsun. :)
etkinlik çok güzel olsa gerek. beraberlikde en güzeli.. ellerinize sağlık.. Farklı lezzet.g+
YanıtlaSilEvet etkinliklerin en güzel yanı birlikte bloggerlarla sohbet etmek. Çok sağol. :)
Silhep denemek istediğim bir lezzet..muhteşem görünüyor.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilDeneyin mutlaka. Ben ilk kez denedim ve çok sevdim. :) Sağolun.
SilGerçekten çok farklı bir mantı olmuş,denemek lazım...tadını hayal ettim olur mu olur...hep tatlı olarak düşündüğümüzden bir an nasıl olur dedim ama nihayetinde oda tel tel olmuş hamur,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilCanım hamuru çıtır çıtır oluyor. Ben çok beğendim ilk defa denememe rağmen. Çok lezzetli de ayrıca. Bir dene. En azından misafirlerine yap. Hem görüntü süper, hem de lezzet. :) Sevgiler, selamlar.
SilNefis görünüyor ellerinize sağlık Yağmurcum. Ben bu tarifi denemiştim ve çok beğenmiştim. Sevgiler,
YanıtlaSilCanım çok sağol. sevgiler. :)
SilDenemek lazim , cok degisik ve güzel olmus, ellerine saglik Yagmurcum
YanıtlaSilÇok Sağol canım. :)
SilCanım bu tarif epey zamandır arşivimde durup duruyor.Cesaret edemedim ama merakta etmiyor değilim hani.Ellerine sağlık görüntü muhteşem.
YanıtlaSilAblacım bence dene. Hafif oldu. Sunumda hoş oluyor. :) sevgiler.
SilDeğişik bir lezzet deneyip bakmak lazım ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. :)
Silellerine sağlık nefis bir lezzet, daha önce buna yorum yazmıştım ama bulamadım, harika görünüyor sevgiler
YanıtlaSilBazen ben de bir yorumu 2 defa yazmak zorunda kalıyorum. Bilemedim. :) sevgiler. Sağol.
Silfarklı lezzetleri denemek gerek eline sağlık g +
YanıtlaSilEvet canım. Sevgiler. :)
SilÇok sağol ablacım. Sevgiler. :)
SilEllerinize sağlık canım. İstanbul da olsaydım keşke..:)) G +
YanıtlaSilSen gel ben sana yaparım bu yemekten. Sevgiler. :)
SilYağmurum ellerinize sağlık …
YanıtlaSilKeyif dolu dakikalar ve keyifli lezzetler çıkmış bu workshopta da…
Sevgiler tatlım…