3 Mayıs 2014 Cumartesi

Bayatlamayan Açma

Erzincan'da tanıştığım sevgili arkadaşım Olcay'dan aldım bu tarifi. Çok lezzetli oluyor. Ben daha önce yaptıklarımda bayatlıyordu. O nedenle bloğumda açma hiç yayınlamadım. Ama tarif süper. Ve bayatlamıyor. Mutlaka deneyin. :)
mayalihamurisleri, hamur isi, pratik acma tarifi, acma tarifi, resimli acma tarifi, pastane acmasi, peynirli acma, zeytinli acma

Malzemeler:
1/2 çay bardağı kuru maya
1 çay bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
İsteğe göre zeytin veya peynir

Hazırlanışı:
Yarım çay bardağı kuru maya ile yarım çay bardağı toz şekeri yoğurma kabına koyun. Üzerine sütü ılık yapıp dökün. Yoğurmadan üstünü örtüp 10 dk bekleyin. Sonra açıp sıvı yağı ve yumurtaların akını ekleyin. Tuzu, şekerin kalan kısmını yani 1/2 çay bardağı şekeri ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Karışım kulak memesinden az cıvık olacak. Sonra elimizle hamuru bölüp 2 parça hamur alıp uzun rulolar yapın ve bu iki parçayı birbirine dolayın. Sonra uç kısımlarından birleştirin. Eğer peynir koyacaksanız arasına görünmeyecek şekilde peyniri ekleyip öyle dolayın.

Afiyet olsun. :)

15 yorum:

  1. güzel bir tarif.Pek severim açmayı..Afiyetle...g+

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım ya ben de bayılırım. Hele ki zeytinlisine. Çok sağol. Öptüm. :)

      Sil
  2. Görüntüsü bile mükemmel, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. afiyetle :)Arkadaşınızın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Kahvaltiyada nasıl yakışır ama elcezlerin dert görmesin afiyetle

    YanıtlaSil
  5. açmayı çok severim bende hazırlar gibi yumuşacık ve bayatlamasın istiyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık , afiyetle tüketin sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık afiyet olsun resimleri süper olmuş :)

    YanıtlaSil
  8. Çok severim hele kahvaltıya süper olur

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık canım,maya miktarı çok değil mi acaba ? yanlış yazılmamıştır sanırım
    g +

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor, birde geç bayatlıyorsa daha ne isteyelim...

    YanıtlaSil
  11. Harika görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. Eminim cok lezzetli olmustur, eline saglik;)

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.