Malzemeler:
1/2 çay bardağı kuru maya
1 çay bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
İsteğe göre zeytin veya peynir
Hazırlanışı:
Yarım çay bardağı kuru maya ile yarım çay bardağı toz şekeri yoğurma kabına koyun. Üzerine sütü ılık yapıp dökün. Yoğurmadan üstünü örtüp 10 dk bekleyin. Sonra açıp sıvı yağı ve yumurtaların akını ekleyin. Tuzu, şekerin kalan kısmını yani 1/2 çay bardağı şekeri ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Karışım kulak memesinden az cıvık olacak. Sonra elimizle hamuru bölüp 2 parça hamur alıp uzun rulolar yapın ve bu iki parçayı birbirine dolayın. Sonra uç kısımlarından birleştirin. Eğer peynir koyacaksanız arasına görünmeyecek şekilde peyniri ekleyip öyle dolayın.
Afiyet olsun. :)
güzel bir tarif.Pek severim açmayı..Afiyetle...g+
YanıtlaSilEvet canım ya ben de bayılırım. Hele ki zeytinlisine. Çok sağol. Öptüm. :)
SilGörüntüsü bile mükemmel, ellerine saglik
YanıtlaSilÇok sağol canım. :)
Silafiyetle :)Arkadaşınızın ellerine sağlık
YanıtlaSilSağol ablacım. :)
SilKahvaltiyada nasıl yakışır ama elcezlerin dert görmesin afiyetle
YanıtlaSilaçmayı çok severim bende hazırlar gibi yumuşacık ve bayatlamasın istiyorum ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerine sağlık , afiyetle tüketin sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık afiyet olsun resimleri süper olmuş :)
YanıtlaSilÇok severim hele kahvaltıya süper olur
YanıtlaSileline sağlık canım,maya miktarı çok değil mi acaba ? yanlış yazılmamıştır sanırım
YanıtlaSilg +
Çok güzel görünüyor, birde geç bayatlıyorsa daha ne isteyelim...
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEminim cok lezzetli olmustur, eline saglik;)
YanıtlaSil