Kete Erzincan taraflarının en sevilen hamur işlerinden en meşhuru. Malum abimler Erzincan'a taşındığından bu yana en sevdiğim lezzetlerden biri. Ve de yapmak için çok heveslendim. Abimlerin karşı komşusu Nemika Teyze'nin kızı Neslihan'dan aldım bu tarifi. Kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum. :) Nefis bir lezzet ve mutlaka deneyin.
Hamur malzemesi:
1 kg süt
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 Tatli kaşığı tuz
Instant maya
Aldığı kadar un
Iç malzemesi:
1 pk margarin (sıvı yağ olabilir)
Aldığı kadar Un
Üzeri için
3 yumurta
Susam
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kabarana kadar bekletin. İçi için margarini eritip içine aldığı kadar un ekleyin ve karıştırın. Hamuru küçük yumruk büyüklüğünde bezelere bölüp açın. Iki köşesinden ortaya katlayın ve içine yaptığımız yağlı un karışımını 1-1.5 yemek kaşığı kadar ortasından kenarlara kadar ince halde sürün. Sonra tekrar katlayın. Ince uzun hale gelen hamuru yuvarlak sarın. Üzerine yumurtayı beyazıyla çırpıp sürün. Isteğe göre susam koyabilirsiniz. 180 derece fırında üzeri kızaracak kadar pişirin.
Afiyet olsun...
afiyetler olsun. sağlıkla tüketin. Hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ablacım. 😊 sana da hayırlı ramazanlar
SilCanım bende çok severim bizim ailede çokca yapılır
YanıtlaSilEllerine sağlık
Hayırlı Ramazanlar
sevgilerimle:)
Canım benim çok sağol. Sana da hayırlı ramazanlar. :)
SilTeşekkürler.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Hayırlı Ramazanlar.
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun çok mutlu etti. Sana da hayırlı ramazanlar dilerim. Sevgiler. :)
Sil