11 Temmuz 2014 Cuma

Mısır Unlu Pişi...

pişi, misir unlu pişi, mayalihamurisleri, hamur isi tarifler, pisi tarifi, pisi, yoreselyemekler, yemekblogu, yemeksohbetleri, yagmuripar
Sevgili arkadaşım Serap'tan aldım bu tarifi. Normal hamurdan daha farklı ve daha lezzetli oluyor. Sağolsun arkadaşım kendisi oldukça becerikli ve pratik biri. Bu tarifi bana verdiği için kendisine çok teşekkür ederim...

Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
1 pk kuru maya
Kızartmak için sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Unları, tuzu, şekeri ve kuru mayayı derin bir kapta karıştırın. İçine ılık su döküp üzerini örterek kabarmasını bekleyin. 1 - 2 saat kadar bekletip hamuru avucumuzun ortası büyüklüğünde bezelere ayırın. Elinizi yağlayıp her bir bezeyi enine bastırın ve yuvarlak yaptıktan sonra işaret parmağınızla ortasına delik açıp kızgın yağa atın. Delik açmamızın sebebi hamurumuzun için iyice pişsin diye. Taze yemenizi tavsiye ederim. Tazesi süper oluyor. :)

Afiyet olsun.

4 yorum :

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. merhaba canım
    değişik mısırı unlu ha denemeye değer bence
    eline sağlık sevgileirmleeee

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.