Sevgili arkadaşım Serap'tan aldım bu tarifi. Normal hamurdan daha farklı ve daha lezzetli oluyor. Sağolsun arkadaşım kendisi oldukça becerikli ve pratik biri. Bu tarifi bana verdiği için kendisine çok teşekkür ederim...
Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
1 pk kuru maya
Kızartmak için sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Unları, tuzu, şekeri ve kuru mayayı derin bir kapta karıştırın. İçine ılık su döküp üzerini örterek kabarmasını bekleyin. 1 - 2 saat kadar bekletip hamuru avucumuzun ortası büyüklüğünde bezelere ayırın. Elinizi yağlayıp her bir bezeyi enine bastırın ve yuvarlak yaptıktan sonra işaret parmağınızla ortasına delik açıp kızgın yağa atın. Delik açmamızın sebebi hamurumuzun için iyice pişsin diye. Taze yemenizi tavsiye ederim. Tazesi süper oluyor. :)
Afiyet olsun.
11 Temmuz 2014 Cuma
Mısır Unlu Pişi...
Etiketler:
hamur isi tarifler
,
mayalihamurisleri
,
misir unlu pişi
,
pisi
,
pisi tarifi
,
pişi
,
yagmuripar
,
yemek blogu
,
yemekblogu
,
yemeksohbetleri
,
yoreselyemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Canım çok teşekkür ederim. Benden de sevgiler. =)
Silmerhaba canım
YanıtlaSildeğişik mısırı unlu ha denemeye değer bence
eline sağlık sevgileirmleeee
Canım çok teşekkür ederim. =)
Sil