Yeni yaptım o nedenle bu fotoğrafı da ekledim. Bu da yeşillik eklenmiş hali. :)
Malzemeler:
1,5 su bardağı ince bulgur (köftelik)
1 büyük baş soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 yemek kaşığı pulbiber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
Tarçın
1 demet maydanoz
1 fincan zeytinyağı
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak azar azar su ele alınarak su ile yoğurulur. Iyice yoğurulan köfte tadına bakılır. Yaklaşık 15 - 20 dk yoğurulması gerekiyor. Maydanoz bir taraftan ince kıyılır. Yoğurulması biten köftenin üzerine maydanoz dökülür. Köfte karıştırılmadan tavada zeytinyağı ısıtılarak o da üzerine dökülür. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra servis tabağına sıkım yapılarak servis yapılır. Yanına arzu edilirse resimde görüldüğü üzere -ki biz urfalıyız marul, kıvırcık, taze nane, turp, turşu ve içecek olarakta ayran ile yenir.
Afiyet olsun... :))
Annemin dipnotu: Bu tarifin aynısı yapılırken üzerine dökülen yağın içerisine cevizde konularak az kavurulduktan sonra içine konursa bu urfa usulü cevizli köfte olarak yenir...
gunaydın hayırlı bayramlar bızımde urfalı damat vardı aılesı yumurta pişirip eklıyordu acaba aynı köftemı sevgıler yanıtlarsanız çok sevınırım
YanıtlaSilEvet, bizde urfalıyız. Aynen dediğiniz gibi. Yumurta normalden biraz fazla yağ ile kızartılır. Maydanoz eklenir ve üzerine yumurta dökülür. Fazla parçalanmadan yoğurulur. Hemen servis yapılır...
YanıtlaSilKusura bakmayın, işlerimin yoğunluğundan farketmemişim yorumunuzu çok özür dilerim. Yine beklerim. Sevgiyle kalın arkadaşım... :))