2 Ocak 2010 Cumartesi

Karnıyarık...


Malzemeler:
1 kg patlıcan
600 gr yemeklik kıyma
1 büyük baş soğan
1/2 kg domates
3 adet yeşil biber
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Patlıcanlar yağda kızartılır. Ayrı bir tavada iç için kıyma alınır ve kavrulmaya bırakılır. Üzerine soğan ve yeşil biber doğranarak atılır, kıyma ile beraber kavrulur. Sonra içine soyulan domatesler atılarak sote edilir. Tüm baharatlar atıldıktan sonra kapatılır. Fırın tepsisine patlıcanlar ortaları yarılarak dizilir. Sonra içine kaşık yardımıyla harcı konur. Yarım su bardağı su eklenerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir. Arzuya göre yanına pirinç ya da bulgur pilavı konur. Annemin tercihi ayrıca bende severim yanına bulgur pilavı yapar...

Afiyet olsun...

3 yorum :

  1. eline sağlık canım nefis görünüyor.sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. canım merhaba;

    fotograları yayınlayabilirsin tatlım

    tanıştığıma mmemnun oldum.inşallah yeniden karşılarşırıs.sevgier

    YanıtlaSil
  3. htttp://belguzarannne.blogspot.com4 Ocak 2010 09:28

    gunaydın huzur dolu bır gun dıleğiyle

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.