Malzemeler:
6 adet orta boy havuç (750 gr kadar)
6 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket pötibör bisküvi
Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Önce havuçları yıkadıktan sonra rendeleyin. Bir tencereye şekeri ve havucu koyun. Onları iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Öte yandan bisküvileri iyice ufalayın. Pişen havucun ocaktan alıp ılımasını bekledikten sonra önceden kırdığımız bisküvileri ekleyin ve yoğurun. Bisküviyi belli bir katılığa eriştikten sonra fındığı ve tarçını da bu karışıma ekleyin. Beklemeden hemen el yordamıyla top haline getirin. Sonra hindistan cevizine bulayın. Yalnız hafif yumuşak olduğu için ben kaseye hindistan cevizini biraz koyup cezerye topunu içine atıp kaseyi yuvarlıyorum. Her tarafına bulaşıyor. Arzuya göre düz bir cam tepsiye yayarak soğuduktan sonra da suya batırılmış bıçakla kesilerek servis yapabilirsiniz. Ayrıca bu top cezeryelerin üzerine kürdan ile çok hoş görünüyor.
Afiyet olsun...
Bende rulo olarak yapıp paylaşmıştım blogda..
YanıtlaSilBenimde sevdiğim bir tatlıdır.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Hiç yapmadım, ama çok yedim.tesekkürler, tarif için.
YanıtlaSilEllerinize saglik bende bir ara yapmak istiyorum fakat bakalim firsat bulursam yapabilirim. Tekrar ellerinize saglik...
YanıtlaSiluzun zamandır yapmıyordum görünce canım çekti ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilhımm çok severim tatlım ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
ne zamandır yemedim valla,olsa affetmeden 3 - 5 götürürdüm afiyetle :)))ellerine sağlık güzel yağmurum benim:)
YanıtlaSilçok öperim
zeyneple.blogspot.com
ımmm çok severim bu meşhur mersin tatlısını eskiden yapardım uzun zamandır yapmıyorum ellerine sağlık canım nefis olmuşlar
YanıtlaSilhayırlıbayramlar sevgiler
ben bunu elma rendesiyle yapmıştım bi kere ama benimki yalancı profiteroldü tabii..bu şekilde de çok güzel olmuştur eminim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilElinize sağlık bu tatlıyı ben de annemden öğrenmmiştim çok severek yerdik hala da çok severiz üstelik çok yararlı da sevgiler...
YanıtlaSilmutfakta1inci