27 Ekim 2011 Perşembe

Cezerye...

Çocukluğumda yaz aylarında 2-3 senede bir Mersin'e gittikçe akraba pastanelerinden yediğim bir tatlıydı bu. Ta ki yengemin tarifini buldum diyene kadar evde yapıldığını bilmediğim bir tatlıydı. Tadını çok beğeniyorum. :))


Malzemeler:
6 adet orta boy havuç (750 gr kadar)
6 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket pötibör bisküvi
Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
Önce havuçları yıkadıktan sonra rendeleyin. Bir tencereye şekeri ve havucu koyun. Onları iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Öte yandan bisküvileri iyice ufalayın. Pişen havucun ocaktan alıp ılımasını bekledikten sonra önceden kırdığımız bisküvileri ekleyin ve yoğurun. Bisküviyi belli bir katılığa eriştikten sonra fındığı ve tarçını da bu karışıma ekleyin. Beklemeden hemen el yordamıyla top haline getirin. Sonra hindistan cevizine bulayın. Yalnız hafif yumuşak olduğu için ben kaseye hindistan cevizini biraz koyup cezerye topunu içine atıp kaseyi yuvarlıyorum. Her tarafına bulaşıyor. Arzuya göre düz bir cam tepsiye yayarak soğuduktan sonra da suya batırılmış bıçakla kesilerek servis yapabilirsiniz. Ayrıca bu top cezeryelerin üzerine kürdan ile çok hoş görünüyor.

Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. Bende rulo olarak yapıp paylaşmıştım blogda..
    Benimde sevdiğim bir tatlıdır.
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hiç yapmadım, ama çok yedim.tesekkürler, tarif için.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik bende bir ara yapmak istiyorum fakat bakalim firsat bulursam yapabilirim. Tekrar ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  4. uzun zamandır yapmıyordum görünce canım çekti ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. hımm çok severim tatlım ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ne zamandır yemedim valla,olsa affetmeden 3 - 5 götürürdüm afiyetle :)))ellerine sağlık güzel yağmurum benim:)
    çok öperim

    zeyneple.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. ımmm çok severim bu meşhur mersin tatlısını eskiden yapardım uzun zamandır yapmıyorum ellerine sağlık canım nefis olmuşlar
    hayırlıbayramlar sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ben bunu elma rendesiyle yapmıştım bi kere ama benimki yalancı profiteroldü tabii..bu şekilde de çok güzel olmuştur eminim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık bu tatlıyı ben de annemden öğrenmmiştim çok severek yerdik hala da çok severiz üstelik çok yararlı da sevgiler...
    mutfakta1inci

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.