21 Şubat 2013 Perşembe

Taze Baharat Marineli Izgara Bonfile...

Böyle bütün bonfile tarzı et yemeyi sevmezdim. Doors Akademi'de öğrendiğim bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Gerçekten çok lezzetli oldu. Tavsiye ederim. :)

Malzemeler:
200 gr bonfile et
4 dal taze keki
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tane karabiber
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı:
Sarımsağı soyup ince kıydıktan veya dövdükten sonra bonfile etimizi tuz hariç öteki malzemelerle ve kıydığımız sarımsak ile 1 saat kadar geceden terbiyeleriz. Marine ettiğimiz (terbiyelediğimiz) bonfileyi pişirmeden yarım saat evvel her iki tarafını iyice tuzlarız. Ocağa pişireceğimiz dökme demir tava ya da ızgarayı koyarak iyice ısıtırız. Biliyorsunuz eti soğuk tavaya koyarsak kurur. Sıcak tavaya koyarsak et suyunu çeker ve lezzetsiz ve kuru bir ete sahip oluruz. Isıttığımız tavaya bonfilemizi koyarız. Her iki tarafını 3'er dakika kadar pişiririz. Sonra ocağı kısarak istediğimiz pembeliğe gelecek kadar pişiririz. Sonra önceden 180 C ısıtılmış fırında da pişirebiliriz. İsteğe ve zevke göre az pişmiş için yaklaşık 5-7 dk, orta pişmiş için 13-15 dk, iyi pişmiş için ise yaklaşık 20-25 dk pişirmeniz yeterli olacaktır. Fırından çıkardıktan veya ocakta pişirdikten sonra bıçakla istediğimiz kalınlıkla doğrayıp servis yaparız. Ben yanına siyah pirinçle yapılmış risotto ile servis yaptım. Servis size kalmış. :)

Afiyet olsun...

2 yorum :

  1. Ellerine sağlık canım :) Canım çekti vallahi :))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende düşündüm de çok lezzetliydi. Tekrar yapacağım. :-) sağol canım.

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.