Malzemeler:
1 bağ kuşkonmaz (Ufak boy 10 adet)
2 adet beyaz hindiba
1/3 bağ semizotu
1/3 bağ maydanoz
3-4 tane orta boy domates
2-3 tane yeşil biber
1 adet ufak boy beyaz soğan
2 adet salatalık
1 adet limon
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm farketmez)
Hazırlanışı:
• Tüm malzemeleri ayıklayıp bol suda yıkarız. Son suyuna -ki ben 3 su yıkarım tüm yeşilliklerimi- sirke koyarak dezenfekte ediyorum ben. Siz bilirsiniz...
• Derin bir kapta tüm malzemeleri küçük küp küp doğrarız. Sadece soğanları jülyen dediğimiz ikiye bölüp uzun uzun keseriz. Hepsini karıştırırız.
• Ayrı bir kasede tüm sos malzemesini (limon, nar ekşisi, tuz ve sirke) karıştırıp salatanın üzerine dökeriz ve karıştırıp kayık tabaklara servis yaparız.
• Ben biraz malzemeyi bol tutarım kalabalık misafir vs yaptığım için. Duruma göre malzemeyi azaltabilirsiniz. :)
Afiyetler olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.