Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 tavuk budu
1 orta boy kase yoğurt (süzme kullanılacaksa 1 su bardağı)
1/4 bağ nane
1 avuç önceden pişmiş nohut
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Tavuk budunu 4 bardak su ile bir tencerede haşlarız. Budu sudan çıkarıp bir tabağa didikleriz. Tavuk suyuna pirinci ekleyip pişmeye bırakırız. Bir kaşık yardımı ile pirinç dişe yapışmayacak kıvama geldikten sonra önceden haşlanmış nohutları ekleriz. Tuzu atarız. İyice ayıklayıp yıkadığımız taze naneleri ince ince tahtada doğrarız. Tavuk suyunu kapatır kapatmaz naneyi atıp karıştırırız.
Servise hazır. Afiyetler olsun. :)
Püf noktaları için teşekkür ederim. Selamlar...
YanıtlaSil