8 Ekim 2010 Cuma
Patlıcanlı Kebap...
Malzemeler:
1 kg kıyma (tek çekim yapılmış / 700 gr kuzu boşluk - 300 gr dana)
2 kg patlıcan (düz ve kalın seçilecek)
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle kıymanın içine 1 tatlı kaşığı tuz atılıp harmanlanacak. Patlıcanlar büyükse 3'e küçükse 2'ye düz bir biçimde kesilecek. Fırın tepsisinin içine patlıcan ve büyük bir ceviz büyüklüğünde et konarak biraz sıkıştırılarak yerleştirilir. Tepsi dolana kadar bu işlem yapılır. Yüksek ısıdaki fırında pişirilecek. Fırına göre değişir ama 45-50 dk civarında benim fırınımda pişiyor. Piştiğini patlıcanların yumuşak oluşuna göre anlayabilirsiniz. (Annem iki tarafından sıkınca piştiiği anlaşılır dedi.) Ayrıca tepsinin ortasına severseniz domates koyun.
Arzuya göre biberi pişmiş seven fırından tepsiyi çıkarmadan evvel üzerine biraz biber atarak onunda aynı anda pişmesi sağlanır. 5 dk kadar pişen biberler beraber çıkarılır. Yanına soğan, ayran ve tuz ile beraber mümkünse açık ekmek (lavaş) ile dürüm yapılarak ve patlıcanların kabukları soyularak yenilir. (Tarifimiz midi boy fırın için geçerlidir. Büyük veya küçük boy fırın için malzemeler o oranda değiştirilir.)
Afiyet olsun...
Etiketler:
et pişirme
,
kebap
,
kıyma
,
patlıcan
,
patlıcanlı kebap
,
urfa usulü patlıcanlı kebap
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
selam canım elıne sağlık patlıcan kebap muhteşem gorunuyor
YanıtlaSilÇok sağol canım. :)
Sil