26 Haziran 2012 Salı

Kuşbaşı Etli Havuçlu Bulgur Pilavı

Bir yarışmadan bahsetmek istiyorum sizlere. Maggi Bulyon ile Pilav Festivali'nda pilav yarışması var. Bunu farkettim ve hemen bir pilav düşünmeye başladım ve aşağıdaki tarif çıktı ortaya. Umarım siz de beğenirsiniz.

Senem'in bloğunda paylaştığı yazıyı sizlere paylaşmak istedim. Siz de bu yarışmaya dahil olmak isterseniz az zaman kaldı. Ayrıntılar aşağıda. :)

Maggi Bulyon ile Pilav Festivalinde son hafta.Havuç ile bir pilav yapın ve seni destekleyen yemek yazarı ben olayım. Beraber bir takım olalım ve muhteşem bir yarışma gerçekleştirelim. Pİlavına güvenen, en güzel pilavı ben yaparım diyen. Eeee tabii birde benim gibi kimse sunum yapamaz en yaratıcı sunumuda ben yaparım diyorsan. Bu yarışma tam sana göre. Çok güzel hediyeler veriliyor. Her kategoride 50 kişiye toplamda  200 kişiye Maggi mutfak seti veriliyor. Ayrıca tarifiniz finale kalırsa 
 1. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 1000’er TL Hediye Çeki
2. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 500’er TL Hediye Çeki
3. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 250’şer TL Hediye Çeki kazanıyor.

Ayrıca EKS Mutfak Akademisinde Sahrap Soysal ile barber güzel bir gün geçirmiş oluyoruz.( Hatıra resimleri bol bol çekeriz artık :D )
Yarışma detayları için burayı tıklayın. Bu arada tadı kadar sunumda önemli olduğunu unutmayın. 

 Bunlarda yarışmaya katılan yarışmacılardan bir kaç resim. Dahada iyisini yaparım diyorsan bekliyorum tarifi.
Malzemeler:
2 orta boy havuç
150 gr kuşbaşı et
1 iri boy kuru soğan
1 kase iri boy bulgur
1 tane yeşil biber
1 tane orta boy kırmızı biber
1 tane Maggi et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı isot
1 yemek kaşığı safran
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
5 iri diş sarımsak
Su

Yapılışı:
Önce kuşbaşı etleri minik küpler halinde doğrarız. Bir tencerede zeytinyağı ile kuşbaşı etleri atarak iyice pişmesini sağlarız. Ben biraz su dökerek haşladım. Sonra soğanları normal, biberleri ve havuçları ise jülyen doğrarız. Suyu az kaldığında soğanı, havucu ve biberi etin üzerine atarız. Güzelce kavururuz. Pembeleştikten sonra üzerine safranı, tereyağını ve tuzu atıp suyunu ekleriz. En son bulgurumuzu atıp 2-3 dolandırırız. Maggi et bulyonuda ekleyerek yüksek ateşte pişmeye bırakırız. Suyun yarısını çektikten sonra isotu atarız ve suyun tamamını çektikten sonra bulgurlar ocağı kapatıp dinlenmeye bırakırız pilavımızı. :)