24 Ocak 2014 Cuma

Mıhlama ve Tatlı Balzamikli Arpacık Soğan...

Mıhlama Karadeniz yöresinin en güzel örneklerinden. Serkan Bozkurt'un mutfağında öğrendiğim bu farklı yorumununun tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Oldukça farklı bir tat. Mutlaka deneyin derim. Şimdiden afiyet olsun. :)
Mihlama tarifi, yoreselyemekler, karadeniz yemekleri, tatli balzamikli sogan, mihlama nasil yapilir, karadeniz yoresi yemekleri, mıhlama
Malzemeler:
Mıhlama:
1 su bardağı mısır unu
150 gr çeçil peyniri
100 gr tereyağ
1 su bardağı sıcak su

Tatlı Balzamikli Arpacık Soğan:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr arpacık soğan
2 adet kurutulmuş domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı balsamic
Bir tutam taze biberiye
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
• Mıhlama için önce derin bir tavada tereyağı eritiriz ve mısır unu eklenip rengi hafif kahverengi olana kadar kavururuz. Su ilave ederiz. Su çekince peyniri ince didikleyerek içerisine ekleyip yedirilir.

• Brunoise doğranmış sarımsak, bal, balsamik sirkesi, taze biberiye yaprakları, tuz, karabiber ve jülyen doğradığımız kuru domates bir kapta karıştırırız ve arpacık soğanların içerisine ilave edilir. Karıştırıp altına yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış 180 C fırında yumuşayıncaya dek pişirilir.
• Servis tabağına koyduğumuz mıhlamanın üzerine pişmiş soğanları dökerek servis ederiz. :)

Sağlıklı ve dinç nesiller için Pilates...

2006 Şubat ayından bu yana bıkmadan sıkılmadan sporun birçok dalı ile ilgilendim. Özellikle aerobik, fitness, step, yüzme ve pilates. Pilatesi çok merak etmiştim ve hemen güzel bir mekanda pilatese başladım. Başlarda çok zor gelmişti fakat zaman geçtikçe alışıyor ve keyif alıyordum. Sonra yüzme girdi hayatıma ve 2008'den bu yana hiç aralıksız yüzüyorum.
Sevgili sosyal medya uzmanı Ohannes Kan'ın daveti üzerine katıldığım bu blog yazarları için düzenlenen özel etkinliğe davet edildiğimde çok heyecanlandım. Sevdiğim bir spor dalını tekrar yapacaktım. Papistanbul - Pilates & Pilates İstanbul daha önce ismini duyduğum fakat gitmediğim bir özel spor konsepti... 
pilates, papistanbul, pilates & pilates istanbul, papistanbul pilates & pilates  istanbul, pilates yapılacak mekan, spor tesisi, nişantaşı

Aletli pilates malzemeleri var mekanda. Adlarını şimdilik bilmiyorum ama gidip mekanda tekrar pilates yapınca isimlerini öğreneceğim. :)
Hocalarımızın eşliğinde yaptığımız pilatesin ders sonunda şunu farkettik ki blogger dostlarla biz daha önce pilates yapmamışız. Gerçekten çok etkin ve doğru bir teknikle yapılıyordu. Zaten salonlarda sadece pilates bandı ve pilates topu kullanılıyor. Ben aletlisini hiç görmemiştim. :) Bir salonda her aletin olması harika bir sonuca ulaştırıyor insanı...

Erkan hoca ile kick boks ve teknikleri üzerine hareketler öğrenip yakın dövüş üzerine deneyimler yaptık. Gerçekten artık kendime daha çok güveniyorum. :)

Ali Kemal hocamız ile yaptığımız salsa ile günü tamamladık. Harika figürler öğrendik.

Rehabilitasyon ve pilates, aletli pilates, mat pilatesi, hamilelik ve doğum sonrası pilates, çocuk pilatesi, bosu pilatesi, yaşam koçluğu, NLP, Hatha yoga, hamile yogası, asthanga yoga, çocuk yogası, TRX, cardio gibi birçok pilates ve yoga çeşitlerini bir arada bulabileceğimiz bir ortam.

Yağmur Kadife hanım ve ekibine, Ohannes Kan'a ve tüm blogger arkadaşlarıma bu güzel günü yaşattıkları için çok teşekkür ederim. :)
Ulaşım ve iletişim için:

Pilates & Pilates Istanbul
Abdi İpekçi cad. Side apt.
No:53 K.4 D:9  Nişantaşı / İstanbul
Telefon: (0212) 231 5887
E-posta: info@papistanbul.com
http://www.papistanbul.com