1 Mart 2012 Perşembe

Safranlı ve Bademli Pilav...

Malzemeler:
1 büyük boy soğan
1 çay bardağı badem
2-3 tane havuç
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı safran
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Önce havuçu soyup küp küp veya benim gibi yuvarlak bir formda keseriz. Pilavı yapacağımız tencereye zeytinyağını koyarız. Üzerine havucu ve soğanı atarak kavurmaya başlarız. Soğanlar hafif kızarınca üzerine bademi atar kavurmaya devam ederiz. Soğanlar pembeleşince üzerine yıkadığımız pirinçleri atarak 2-3 dk kadar kavurup üzerine sıcak suyu çekeriz. Tuzunu ekleriz. Biraz kaynadıktan sonra silme yemek kaşığı safranı ekleriz pilavımıza. Piştikten sonra servise hazır.

İsteğe göre bademleri soyarak kullanabilirsiniz. Benim biraz takıntılarım var herşeyi kabuklu yeme üzerine. O nedenle bıraktım. Ayrıca daha belirgin görüntü verdiği içinde tercih ediyorum...

Afiyet olsun. :)

4 yorum :

  1. ellerine sağlık hatun :) Çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Yağmurcum, ellerine sağlık.Bademlerin kabukları soyulmadan koyuluyor galiba, öyle anladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben doğal seviyorum her şeyi. O nedenle kabuklarını soymadım. Bence böylesi iyi. Ama yine de damak zevki ve kişisel bakış... :)

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.