16 Haziran 2012 Cumartesi

Cevizli dondurma tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmayı yapmak bir süre önce saatlerimi alan bir şeydi. Tefal'in yeni çıkardığı bu ürünü alıp denemek istedim. Gerçekten yaparken hem çok pratik hem de çok hızlı bir şekilde katkısız ve istediğimiz çeşidini yapmak artık çok kolay. :)) Ayrıca yeğenim var ve malum çok dondurma seviyor. Bu dondurma ile en azından onun istediği gibi lezzetler uygulayarak onu katkı maddelerinden bir nebzede olsa korumuş olurum. :)
evde cevizli dondurma tarifi
Malzemeler:
500 gr süt
6 adet yumurtanın sarısı
170 gr şeker
240 gr krema
200 gr toz ceviz


Hazırlanışı:
Süt ve kremayı bir tencereye alıp kaynatırız. Yumurtanın sarılarını bir kapta aklarından ayırdıktan sonra şeker ile mikser yardımı ile beyazlaşıncaya kadar çırparız. Kaynattığımız sütü azar azar kepçe ile yumurtalı karışıma ilave ederiz. Yalnız süt ilave ederken el çırpma teli ile karıştıracağız. Sonra bu karışımı tencereye alıp kısık yanan ocakta çırpma teli ile hiç durmadan karıştırırız. Karışım muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alırız. Bir kenarda cevizi mikser yardımı ile toz haline getiriz. Yalnız ben fazla toz haline getirmedim. Biraz bütün kalsın istedim. Tercih size ait. Sonra bu toz cevizi tenceredeki karışıma ekleyip bir kaba aktarıp soğumaya bırakırız.

Soğuyan karışımı Tefal Dondurmacım'a hareket halinde iken dökeriz ve yaklaşık 15-20 dk kıvam alana kadar yani biraz donmasını bekleriz. Plastik spatula ile başka bir kaba alarak buzluğa atarız. Yalnız dondurmayı yumuşak sevenlere o anda servis yapabilirsiniz. Özellikle yeğenimin buz gibi dondurma yemesini istemiyorum. İlk servis ona yapılıyor. :))

Herkese afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.