Tavuk ve mantar eşliğinde bulgur pilavı. Lezzet on numara umarım siz de seversiniz. ;)
Malzemeler:1 adet Keskinoğlu orta boy tavuk göğsü
250 gr kültür mantarı
1 su bardağı iri boy pilavlık bulgur
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Tavuğu suya koyup haşlamaya bırakırız. 20 dk sonra sudan çıkarıp biraz soğuduktan sonra didikleriz. Bir tencerede mantarı 4'e bölüp soteleriz. Sonra ayrı bir tencerede sıvıyağı koyarak üzerine bulguru atıp biraz dolandırırız. Üzerine haşladığımız tavuğun suyunu ekleyip tuzu da ekleyerek pişmeye bırakırız. Pilav piştikten sonra üzerine mantarı atıp üzerine de karabiber atarak kapağını kapatıp dinlemeye bırakırız. Servis yaparken didiklediğimiz tavuklardan biraz alarak -ben kase kullanıyorum- kasenin dibine tavuk üzerine mantarlı tavuğu koyup biraz bastırıp yenilecek tabağın üzerine ters çevirerek şekilli çıkmasını sağlarız...
Afiyet olsun. ;)
mmm nefis ellerine emeklerine sağlık yağmurcuğum...
YanıtlaSilÇok tsk ederim tatlım. Hayırlı geceler dilerim. :-)
Silnefisss görünüyor..ellerine sağlık canımm..hayırlı geceler..selamlar..
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim. Sana da hayırlı geceler. Aleyküm selam. ;-)
SilGüzel Yağmur'um yine döktürmüşsün .Missler gibi ellerine,emeklerine sağlık canım arkadaşım.Sevgilerimi yolluyor ve yanaklarından öpüyorum
YanıtlaSilCanım çok tsk ederim. Benden de sevgiler saygılar. Öpüyorum. ;-)
SilYağmur'cum ellerine sağlık bayılırım.Bereketli iftarlar,sevgiler...
YanıtlaSilTsk ederim canım. Sana da bereketli iftarlar. :-)
Silofff yağmur senin bu bulgur pilavlarında çok şahane duruyor he. canım çekti vallahi. Ellerine sağlık kuzu ♥
YanıtlaSilÇok tsk ederim gülüm. Gel bir gün yapayım sana. :-) Öpüyorum.
Sil