Semizotu çocukluğumdan bu yana en sevdiğim otlar arasında yer alır. Özellikle çiğden yenilmesini çok seviyorum. Bir süre önce cacık şeklinde yoğurt ile beraber yedim ama bugün bunu denedim ve oldu. Ben lezzetini beğendim. :)
Malzemeler:
1 bağ semizotu (ben otlak bir araziden topladım, kendiliğinden yetişenden :)
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamuru için:
1/2 kg un
1 çimdik tuz
Su
Yapılışı:
Semizotunu güzelce ayıklayıp 2-3 defa derin bir kapta su ile yıkarız. Suyundan süzerek elimizle veya bıçakla iri iri doğrarız. Öte yanda bir tencerede iri doğradığım soğanları zeytinyağı ile kızartırız. Pembeleşen soğanların üzerine semizotunu atarak yaklaşık 10-15 dk harlı ateşte pişiririz. Üzerine daha çabuk solsun diye tuzunu ilave ederiz. Ocağı kapatmadan az evvel üzerine isotu atarak tencereyi ocaktan alırız.
Unun içine bir çimdik tuz atarak su ile birlikte karıştırarak hamur haline getiririz. Bu hamuru küçük bezeler halinde parça ayırırız. Ayırdığımız parçaların her biri için yaklaşık 18 - 20 cm boyutlarında daire şeklinde un ile açarak tam yarısına kenarlarından 1,5 cm mesafe bırakıp iç malzemeyi kaşık veya el yardımı ile yayarız. Boş kalan yarıyı dolu olan tarafa doğru katlayıp kenarlarını yapışması için bastırırız. Teflon veya seramik tavayı ısıtıp yağsız bir şekilde üzeri kızarana kadar pişiririz.
Afiyet olsun. :)
Semizotu benim de en sevdiğim sebzedir. Bu şeklini ilk defa duyuyorum. Elinize sağlık.
YanıtlaSilBende denedim açıkçası. Çokta güzel oldu. Tavsiye ederim. Çok teşekkür ederim.
SilEllerine sağlık canım semiz otlusunu da diğer çeşitlerini de hiç tatmadım ama adını çok duydum semseğin.
YanıtlaSilCanım benim çok kolay. Birçok yemekten daha hızlı yapılıyor. Ayrıca çokta lezzetli. Denemelisin. Öpüyorum. :-)
SilDün tvde kıymalısını vermişti,denemek farz olu Yağmur'cum.Eline sağlık.
YanıtlaSilBen görmedim ama o da çok mantıklı. Çok sağol canım. Öpüyorum. :-)
Sil