Workshoplar olunca insan farklı yemekler deneyimleyebiliyor. EKS mutfak akademisinde öğrendiğim ve yaptığım bir tariftir bu pizza tarifi. Hafif bir lezzet arayanlara birebir. Fotoğraf olsa da yesek diyor zaten. :))
Malzemeler (4 kişilik):
500 gr kiraz domates
1 adet açılmış pizza hamuru tarifi için tık
1 su bardağından az fazla mozzarella peyniri
10 taze fesleğen yaprağı
4 yemek kaşığı kaşar peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Hazırlanışı:
Fırının sıcaklığını 250 C dereceye getirip en az 20 dakika çalıştırın. Pizza taşı kullanıyorsanız 35-40 dakika kadar ısıtın. Ben Amavivo pizza taşında yaptım. Son derece iyi sonuç aldım. Her tarafı eşit derecede pişti. Taş iyice ısınmalı. Domatesleri soyun ve püre haline getirin.
Domatesleri açmış olduğumuz pizza hamuruna kenarlarından 1 cm en az boşluk bırakın. Mozarella peynirini küp küp doğrayın ve eşit oranda hamurun üzerine serpiştirin.
Domateslerin bir kısmını ayırdım ben ve dilimledim görüntüsü güzel olsun diye. Fesleğen ekleyip kaşar peynirini serpiştirin ve tuzu, karabiberi, zeytinyağını ekleyin. Pizzayı fırına verin, kenarları kızarana kadar (15-20 dakika civarında) pişirin.
Afiyet olsun. :)
hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim, sevgiler. :)
SilEllerine sağlık Yağmurcum. Pizza taşım yol. Ama edinmek isterim bir tane..:)) Çok lezzetli görünüyor. Afiyetler olsun sana da..:))
YanıtlaSilAblacım pizza taşı lazım bir tane aslında. Kısmet olursa sende al bir tane. :) Çok sağol. Sevgiler. :)
SilEllerinize saglik, bende cok severim,bir dilimi aldim haberiniz olsun :)
YanıtlaSilOy oy.. Afiyet olsun. Her zaman ikram ederim. Buyrun tabi. :)
SilEllerinize sağlıkgerçekten nefis görünüyor, bir dilim alasım geldi. Sevgiler..Nazo
YanıtlaSilTabi her zaman. Teşekkür ederim, sevgiler. :)
Silellerine sağlık,pizza taşımız yok nerede satılır onu da bilmiyorum :(
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Pizza taşını ben amavivo pizza taşını aldım. Google'da arattırırsan sosyal medya hesaplarına da ulaşabilirsin. Bulamazsan iletişimdeyim. Yardımcı olurum. :) Sevgiler...
SilPizza taşı neden gerekiyor. fırındakinden dahamı lezzetli oluyor. Ellerine sağlık afiyetle.
YanıtlaSilAblacım pizza taşı lezzet katmıyor elbette. En nihayetinde bir taş. Sadece evlerimizde Firin kullandığımız için taş fırındaki gibi her tarafı bir pişmesi için özel bir taş. :) çok Sağol. Sevgiler...
SilEllerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor...:)) Sevgiler,
YanıtlaSilCanım benim çok teşekkür ederim. :)
SilEllerine sağlık canım pizza taşı sanırım ısının eşit dağılmasıda etgen ayrıca bu taş fırında pişen lezzetler misali simidi yafa ekmeği daha bir lezzetli olur ya onun gibi...
YanıtlaSilNe diyelim en kısa zamanda belki almak kısmet olur bizde deneyimleriz...
Afiyetler olsun canım sevgiler...
Evet canım pizza ve hamur taşı deniyor zaten adına. Her türlü hamur işi bence güzel pişer. İnşaallah seninde olur, güzel mamalar yaparsın. :) Sevgiler, çok sağol.
SilÇok güzel bir görüntüsü var :) denemek istiyorum en kısa zamanda ellerine sağlık Yağmur hanım :)
YanıtlaSilAysel hanımcım, ziyaretiniz için öncelikle teşekkür ederim. Mutlaka deneyin. Hafif ve lezzetli oluyor. Sevgiler. :)
Sil