7 Kasım 2012 Çarşamba

Tarator...

Dün kullanatmarket'in bir sunum yarışmasına katılmak için bu tarifi hazırladım. Kokusu ve lezzeti çok güzel. Bu sos ızgara balık, patlıcan ve kabak tavalarının yanında garnitür olarak yenebiliyor. Damak tadınıza göre deneyin. Umarım beğenirsiniz. :)

Malzemeler:
100 gr. ceviz içi
100 gr. bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
200 gr tahin
1,5 adet limon suyu veya sirke

Yapılışı:
Cevizi ve ekmeği ayrı ayrı önceden ıslatırız. Yarım saat kadar bekledikten sonra ceviz içini ve ekmek içini mikserde 5-6 defa çekeriz. Sarımsakları da çok ince çektikten sonra ya da sarımsak sıkacağı ile de olabilir ince hale getiririz. Limon ile birlikte sarımsakları atarak iyice karıştırırız.

Afiyet olsun. :)

5 yorum :

  1. çay davetlerinde bende yaparım...
    çok güzel bir aparatif...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım güzel yorumun için çok teşekkür ederim. :) Sevgiler...

      Sil
  2. Canım eline sağlık mutlaka yapacağım bu güzel tarifi.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. ben acıpulbiberde koyarım ,ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.