Evde reçel yapmayı çok seviyorum. Hem katkı maddesi yok. Hem de nefis oluyor. İstediğiniz gibi pişirebiliyorsunuz. :)
Malzemeler:1 kg kuru kayısı
1,5 kg toz şeker
4 su bardağı su (standart boy)
1 orta boy limon
1-2 taze tüm karanfil
Hazırlanışı:
Kayısılar güzelce ılık su ile yıkanır. Tek tek yıkamakta fayda var. Tozlu ve ilaçlı olma durumunda temizlenmiş olacaktır. İyice suyunu süzün. Hatta temiz bir havlu ile kurulayabilirsiniz. Şekeri bir tencerede su ilave ederek kaynatın. İçine karanfili atın. Şerbet kıvamına gelen şekerin içine kayısıyı atın. Kayısılar reçel kıvamına gelip pişince limonun sıkın. Yarısının kabuğunu içine atıp bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Ben biraz diri seviyorum. Çok kaynatırsanız daha yumuşak bir kıvam olabilir. Ayrıca pişirirken çok karıştırmayın -ki tüm kalsın kayısılar.
Afiyet olsun. :)
Canım çok teşekkür ederim... :) Sevgiler. <3
YanıtlaSilYağmur hanım elinize sağlık.Yazın kayısı reçeli yapamayan ben:))) Güzel bir fikir verdiniz .Sevgiler....
YanıtlaSilEvet bende fikri beğendim. Annem sağolsun. Ben yapılabileceğini bilmiyordum. Ama asıl güzeli şu ki kuru kayısı olduğu için daha diri kalıyor ve ben böyle daha çok sevdim. 😊
SilYagmurcum Merhabalar...hep taze kayisidan yaparim ben reçeli kuru kayisidan denememistim ellerine sağlık ...anneler her zaman güzel fikir verirler. ...afiyet olsun sizlere. ....
YanıtlaSilCanım öncelikle ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim. :)
YanıtlaSilÇok hoş oldu. Taze olanı biraz daha dağılıyor. Sert olandan yapmak gerekiyor belki. Bilemiyorum. Bu böyle çok güzel oldu. Şiddetle tavsiye ederim. :)
Sevgiler. Teşekkürler... :)