Malzemeler:
1/2 kg kuzu parça et
2 tane patlıcan
1 tane orta boy kabak
3 tane patates
15 tane tatlı yeşil biber
3 baş soğan
2 baş sarımsak
1 kg domates
1 tatlı kaşığı pulbiber
1/3 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Parça etleri güvecin dibine koyarız. Soğanları ve sivri biberleri iri iri doğrayarak üzerine koyarız. Sarımsakları soyup doğramadan bütün atarız. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayıp üzerine atarız. Üzerine bir su bardağı su ekleyerek orta ateşte güveç tenceresinde pişmeye bırakırız. Etler pişene kadar pişirilir. Patlıcan, kabak ve patatesi kuşbaşı boyutunda doğrayıp tencerenin kapağını açıp içine ekleriz. Sebzeler pişene kadar pişmeye devam edilir. Tüm baharatları atılarak ocak kapatılır...
Annem diyor ki; 2 dal reyhan da patlıcanlarla beraber eklenip pişerse lezzetine doyum olmaz... :)
Afiyet olsun.
Yağmurcuğum ellerine sağlık olsun .Biz de misafir geldimi ilk akla gelen yemektir güveç .Çok severiz canım sevgilerimle .
YanıtlaSilCanım yorumun için tsk ederim. Bende severim. Azar azar sebze kalınca mutlaka yaparım. Öpüyorum canım. ;-)
Silcanım ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler...
YanıtlaSilCanım çok tsk ederim yorumun için. Öpüyorum. :-)
Sil