28 Eylül 2012 Cuma

Cevizli Maş Salatası...


Geçtiğimiz günlerde bir etkinlikte yaptığım maş salatasının tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Fasülyeyi çok severim. Ama ne yalan diyeyim maş fasülyesini ben hiç bilmezdim. Blogger olduktan sonra hanım arkadaşlarımın yaptıklarını yiyerek bu lezzeti tanıdım. Ben çok sevdim. Denemek isteyenlere... :)

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı maş fasülye (geceden ıslatılmış)
1 demek maydanoz
1/2 demek taze soğan
1/2 su bardağı ceviz içi (kıyılmış)
Kırmızı pul biber
Tuz

Yapılışı:
Maşları yıkarız. Küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ilave edip kabuklarının patlamamasına dikkat ederek 20 dk. kadar haşlarız. Haşlandıktan sonra suyu süzeriz. Bir kenarda soğan ve maydanozu ince ince kıyarız. Derin bir kapta soğan ve maydanozu, maş fasülyesini, tuz ve pul biberi ekleyerek karıştırırız. Servis tabağına alarak üzerini ceviz ile süsleyerek servis yaparız.

Benim kanaatim bu cevizleri biraz daha iri dişe gelecek şekilde parçalansa idi daha iyi olurdu. Ayrıca bu maş salatası evvelden yediğim kadarıyla ve anneminde tavsiyesi sirke ile tadı mükemmel oluyor. Verdiğim tarifte biraz kuru bir salata oluyor. Tercih sizin.

Afiyet olsun. :)