2 Mart 2013 Cumartesi

Tavuklu, ıspanaklı çorba...

Ispanağı çok seven biri olarak annemin bugün tarifi ile denediğim bu yemeği çok sevdim. Hemen tarifini sizlerle paylaşmak istedim. :)
Malzemeler:
1 tane Keskinoğlu tavuk budu
250 gr ıspanak
3 yemek kaşığı pirinç
1 baş kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası


Hazırlanışı:
Ben nohut alır almaz hepsini haşlar böyle az az kullanmam gerektiğinde dolaptan çıkarır koyarım yemeğime. Tavuğu 3 litre su koyarak haşlarız. Haşlanan tavukları sudan çıkarıp ayıklar eski bir tabirle didikleriz. :) Bir tencerede zeytinyağına doğradığımız kuru soğanı atarak hafif sararıncaya kadar kavururuz. İçine salçayı atıp birkaç dolandırdıktan sonra üzerine tavuğun suyunu ekleriz. Haşlanmış nohutumuzu, pirinçi ve baharatları koyarız. Önceden ayıklayıp yıkadığımız ıspanakları doğrayıp yemeğin içine atarız. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinç pişene kadar pişiririz. Suyuna ve tuzuna bakıp ocağı kapatırız. Ben az tuz kullanıyorum. Kişiler zevkine göre atabilirler.

Afiyet olsun. :)

Sedef İybar ile Fairy etkinliği...

Geçtiğimiz hafta bir davet aldım. Bu davet Sedef İybar'ın evinde bir etkinlikti. Sedef hanımı yüzyüze tanışmamış, TV'den olabildiğince takip ediyordum. "Fairy" bildiğimiz üzere piyasaya çok hızlı bir giriş yapmış ve bunu büyük bir başarı ile ürününün gücüne dayanarak korumuş bir marka. Yemek danışmanı sevgili Sedef İybar'ın evinde onun misafiri olduk. Türkiye'nin en bilinen 12 şefinin derlediği "Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler" yemek kitabındaki 12 yemek tarifini Sedef hanım bizler için yapmıştı. Bu tarifleri tatmak ve hem de bildiğiniz üzere yeni çıkan Fairy ürünü suda bekletme etkisi ile mükemmel sonuç alabileceğimiz "Platinum"u konuşmak için oradaydık.
Sedef hanımın harika sofrası
 Türkiye'nin en iyi 12 şefinin reçeteleriyle Sedef hanımın hazırladığı çok lezzetli yemekler. :)

Blogger dostlarım :)

Günün sonunda Sedef hanım ve blogger arkadaşlarımızla güzel bir hatıra fotoğrafı.

Bu özel günü bizlere yaşatan ve evinde yüzünün gülümsemesi eksik olmadan bizleri özel yemekler ile ağırlayan, hoşsohbetine doyamadığım Sedef İybar'a ve Fairy ailesine çok teşekkür ederim. :)
#mutlumutfaklar