17 Ekim 2016 Pazartesi

Kuru fasulye unlu et köfte...

Kuru fasulye sevmeyen yoktur sanırım. Fakat yeni nesil çocuklar sevmiyor. Dolayısıyla vitaminini alamıyor. Kenton son günlerde özel bir ürün çıkardı. Kuru fasulye, nohut gibi baklagilleri ön pişirme sonrası un haline getirip farklı alanlarda kullanımını sağlamışlar. Hemen aklıma yeğenim geldi. Erzincan'da yaşayan yeğenime getirdim. Malum diğer çocuklar gibi yeme problemi onunla da yaşıyoruz. Kendisi en çok köfte seviyor. İçine bayat ekmek veya galeta unu yerine katıp pişirdik. Anlamadı. Gönül rahatlığı ile yedirdim. :)

Kısa bir tarif geçeyim sizlere:
1/2 kg köftelik kıyma
1 çay bardağı kenton kuru fasülye unu
1 küçük boy ince kıyılmış kuru soğan 
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber 
1 tane yumurta

Yapılışı ise şöyle;
Tüm malzemeleri karıştırıp kıvam alınca tahta çubuklara Adana kebabı gibi sararız. Tost makinasında ızgara kısmında  etleri pişiririz. İsteğe göre yanına pilav ile servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun. :)