9 Temmuz 2012 Pazartesi

Kızarmış Tavuk Biftek ve Patates Kızartması

Geçtiğimiz gün bir etkinlik çıkışı kuzenimle birlikte fast food ürün satan bir yemek firmasına girdik. Beni bilirsiniz fast food ürünler yemekten pek hoşlanmıyorum. Sağolsun dayıoğlu aldı menü vs. Öyle böyle yedim. Düşündüm bunu evde yapmak hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olacaktı. Ben hiç yemiyorum çünkü. Bu konuda ciddi prensiplerim var. Eminim bir çoğunuz yapıyorsunuzdur bu tarz yemekler. Kendimce yorum katarak sizlerle paylaşmak istedim. :)
Malzemeler: (Kişi başı)
1 Keskinoğlu tavuk biftek
1 büyük boy patates
2-3 adet sivri biber
1/2 baş kuru soğan
Kızartmak için sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı isot
Tuz
Kekik

Yapılışı:
Patatesleri ince ince doğrayıp suda bırakırız. Öte yandan tavuk parçalarını baharatlayıp yağlarız. Yapışmaz tavada tavukları yağsız bir şekilde önce kısık ateşte pişiririz. Yalnız kuru olmasın diye tava kızmadan atmayın. Kızartma tenceresinde sıvı yağ iyice ısındıktan ve içine bir çimdik tuz attıktan sonra patatesleri atarak kızartırız. Tavuklar ve patatesler kızardıktan sonra servis tabağına alırız. Biberleri de az bir şey pişirdikten sonra tabağa doğranmış soğanlarla birlikte koyarak servis yaparız. İsteğe göre mayonez ve ketçap ile yenebilir. Ama ben tavsiye etmiyorum. Bir de ben yanına kola, meyva suyu vs yerine ayran veya şalgam içiyorum. Fotoğrafta şalgamı tercih etmiştim. Tercih sizin.

Afiyet olsun. :)

Tursil Jel ile Çiçek Atölyesi...

Geçtiğimiz hafta Tursil ile ilgili bir etkinlik daveti aldım Müge Akay hanımefendiden. İçeriğinde Ege Soley ile aranjman ve saksıda çiçek tasarımı workshopu yazıyordu. Bu beni oldukça heyecanlandırdı. Workshopları çok seviyorum ama hiç çiçekle ilgili bir etkinliğe gitmemiştim. :)) Görsellerle desteklenen bir tanıtım konuşması yapıldı. Ben evde toz deterjan kullanan birisiyim. İlk kez sıvı deterjan konusunda bilgi aldım ve ne denli kolaylıklar sağladığını öğrendim. Özellikle renkli çamaşırlarda toz deterjanların tam çözünmemesi benim bir defa daha durulamamamı gerektiriyordu. Bazen çıkarıp elde bile yıkıyordum. Öğrendim ki sıvı deterjanlar zaten çözünmüş olduğu için su ile temasında hemen işleme koyuluyor ve gereken temiz sonucu sağlıyordu.

Tanıtım konuşmasından sonra çiçekler ve aranjman yapımı konusunda uzman isimlerin başında gelen Ege Soley, leylak ve kır çiçeği kokularının Tursil Jel ile temizliğin sembolü olduğunu ifade ederken bizlere çiçek aranjmanı yapmayı öğretti. Şimdi elime alsam çiçekleri yine yaparım. Onun kadar başarılı olamam ama işe yarar buketler ve aranjmanlar yapabileceğime inanıyorum. :))

Alışmışım yemekli etkinliklere. Böyle bir workshop benim açımdan oldukça faydalı ve değişik bir durum oldu. :)


Eski Türkiye ve Avrupa Güzeli Neşe Erberk’i marka yüzü olarak seçen Tursil Jel, “Yuvanızın Baş Tacına Yakışan Mis Gibi Temizlik” sloganı ile yola çıktığı tanıtım organizasyonlarında bulunmaktan çok mutlu oldum.

Bugüne beni dahil eden sevgili Müge Akay'a, bizlere aranjman ve saksı çiçeği tasarımı yapmasını öğreten sevgili Ege Soley'e ve organizasyonu yapan Tursil'e çok çok teşekkür ederim... Başka etkinliklerde görüşmek dileği ile. :)