16 Haziran 2012 Cumartesi

Keskinoğlu ile harika bir workshop gerçekleştirdik...

Keskinoğlu'nun daveti üzerine MSA Mutfak Sanatları Akademisi'nde workshopa katıldım. Workshopa katılmanın verdiği heyecanla tüm arkadaşlarımızla yerlerimizi aldık. Keskinoğlu firmasının halkla ilişkiler müdürü Eylem ŞENEL ve sosyal medya danışmanı Selin EGELİ bizleri karşıladı. Bir süredir kendisiyle Keskinoğlu twitter ile iletişimde idik. Tanımaktan çok memnun oldum. Tüm şeflerimiz sağolsunlar güler yüzünü esirgemediler bizden.


Chef Hakan Şen bize hamurun açılma yöntemi hakkında bilgi veriyor. :)



  El yapımı fettuccine, kremalı yaban mantar sos ile.


Ricotta kek, vişneli sos ile...



Keskinoğlu'nun birçok ürününü kullanır ve beğenirim. Fakat bu etkinlikte hiç bilmediğim ürünlerini kullanma ve tatma fırsatı buldum. Öncelikle Selin Hanıma güler yüzünü esirgemeyen Şef Hakan Şen beyefendiye ve Halkla ilişkiler müdürü Eylem hanıma herşey için ve günün sonunda bizlere hediye edilen Keskinoğlu organik yumurta, Ravika zeytinyağlı sabun ve favori yiyeceğim soğuk sıkma zeytinyağı Ravika için çok teşekkür ederim.

Geçtiğimiz yıl yaptığımız Keskinoğlu workshop fotoğrafları. :)

Cevizli dondurma tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmayı yapmak bir süre önce saatlerimi alan bir şeydi. Tefal'in yeni çıkardığı bu ürünü alıp denemek istedim. Gerçekten yaparken hem çok pratik hem de çok hızlı bir şekilde katkısız ve istediğimiz çeşidini yapmak artık çok kolay. :)) Ayrıca yeğenim var ve malum çok dondurma seviyor. Bu dondurma ile en azından onun istediği gibi lezzetler uygulayarak onu katkı maddelerinden bir nebzede olsa korumuş olurum. :)
evde cevizli dondurma tarifi
Malzemeler:
500 gr süt
6 adet yumurtanın sarısı
170 gr şeker
240 gr krema
200 gr toz ceviz


Hazırlanışı:
Süt ve kremayı bir tencereye alıp kaynatırız. Yumurtanın sarılarını bir kapta aklarından ayırdıktan sonra şeker ile mikser yardımı ile beyazlaşıncaya kadar çırparız. Kaynattığımız sütü azar azar kepçe ile yumurtalı karışıma ilave ederiz. Yalnız süt ilave ederken el çırpma teli ile karıştıracağız. Sonra bu karışımı tencereye alıp kısık yanan ocakta çırpma teli ile hiç durmadan karıştırırız. Karışım muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alırız. Bir kenarda cevizi mikser yardımı ile toz haline getiriz. Yalnız ben fazla toz haline getirmedim. Biraz bütün kalsın istedim. Tercih size ait. Sonra bu toz cevizi tenceredeki karışıma ekleyip bir kaba aktarıp soğumaya bırakırız.

Soğuyan karışımı Tefal Dondurmacım'a hareket halinde iken dökeriz ve yaklaşık 15-20 dk kıvam alana kadar yani biraz donmasını bekleriz. Plastik spatula ile başka bir kaba alarak buzluğa atarız. Yalnız dondurmayı yumuşak sevenlere o anda servis yapabilirsiniz. Özellikle yeğenimin buz gibi dondurma yemesini istemiyorum. İlk servis ona yapılıyor. :))

Herkese afiyet olsun. :)