10 Mart 2014 Pazartesi

Tupperware ile çay keyfi...

Tupperware son yılların en gözde markalarından. İnanır mısınız bayan arkadaşlarıma gittiğim zaman mutfak eşyası konusu açıldığı zaman konuşulan neredeyse tek marka. Açıkçası pek ürününü kullanmamakla birlikte hanımların ne kadar memnun olduğunu sanıyorum işitmeyenimiz yoktur. Geçtiğimiz hafta Gülhan Kara'nın Chef's İstanbul Mutfak Atölyesi'nde gerçekleşen bu etkinliğe davet edildiğim zaman sevindim. Sonuçta bu kadar konuşulan bir marka ile tanışacak ve yeni deneyimler yapacaktım. Gülhan Kara hanımefendiyi birçoğumuz biliyor ve takip ediyoruz. O anaç tavrı ile yanında olmaktan keyif aldığım profesyonel bir chef kendisi.
 
Tüm bloggerlar teşrif ettiği vakit başladık workshopa. Gülhan hanım ve Tupperware marka temsilcileri bize kullanım kolaylıklarını, ne kadar sağlıklı olduğunu anlattılar.
 
Menüde kakuleli zerdeçallı kurabiye, lavantalı kurabiye (spiral) ve renkli mücver kek vardı yapacağımız. Kakuleyi hiç bilmiyor ve lavantayı yemeklerde hiç kullanmamıştım. Tarifleri için linklerine tıklayıp öğrenebilirsiniz. :)
 

Yine etkilendiğim ürünler arasında merdanenin kenarlarına takılan 3 mm kalınlığında açmaya yarayan ve değişik cm içinde boyutları olan kenarlıklara bayıldım. Merdanenin kenarına takıyorsun direkt 3 cm kalınlığında eşit olarak açtı. Linklerdeki lavantalı (spiral) kurabiye tariflerimde nasıl açtığıma dair bilgiye ulaşabilirsiniz.
Tupperware'nin bu makasına bayıldım. Hem makas hem de bıçak olarak kullanabiliyorsunuz. Mekanizması nedeniyle makas olarak kullandıktan sonra ufak bir hareketler birbirinden ayırıyor direkt bıçak olarak kullanabiliyorsunuz. Sihir gibi. :)
 Annemi tansiyon ve kalpten dolayı doktora götürmüştüm. Dönüşte sağolsun o da bana eşlik etti. Güzel ve değişik bir gün oldu onun içinde. Misafirperverliği için Gülhan Kara hanımefendiye teşekkürler. :)

Bu güzel hediyeler için ayrıca teşekkürler. :)

Plastik ürün konusunda ciddi hassasiyeti olan birisiydim. Tupperware zannediyorum bu olayda son nokta. Kullanım kolaylığı, ürün kalitesi ve saklama koşullarına verdiği katkı gerçekten görülmeye değer. Mesela içine ne koyarsanız koyun kendi saklama durumlarına uygun hareket ederseniz gerçekten çürütmeden herşeyi uzun süreli kullanabiliyorsunuz. İyi ki gitmişim. Önyargılı olmamak gerekiyormuş. Yeğenimin suluğu kokuyordu. Onu sorduğumda ise kullanmayı bilmediğimizi farkettim.

Tupperware marka temsilcilerine, ev sahibeliği için ve bizlere verdiği güzel eğitim için Gülhan hanıma çok teşekkür ederim. :)