7 Mart 2013 Perşembe

Fırında Adana Kebap (Beyti) nasıl yapılır?

Kış günü insanın canı kebap çektimi illa kebapçıya mı gitmek gerekiyor diye düşünürken aklıma evdeki yufkalarla beyti gibi yapabileceğim geldi. Beytiyi hiç yapmadım. Bunu denedim. Çok güzel, lezzetli ve pratik oldu. Bence hemen yapın derim. :))
Malzemeler:
3 yaprak yufka
250 - 300 gr kıyma (boşluk etinden)
1/3 bağ maydanoz
2 tatlı kaşığı isot
3-4 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı:
Önce kıymanın içine tuzu, isotu ve karabiberi atarak yoğururuz. Soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra onları da ete ekler karıştırırız elimizle. Yufkanın 1 tanesini geniş bir biçimde ikiye katladıktan sonra üzerine minik minik tereyağını aralıklarla süreriz. İkinci yufkayı elimizle yarıya böler serdiğimiz yufkanın ortasına koyarız. Üzerine yapmış olduğumuz harcı ikiye bölerek 2-3 cm çapında silindir şeklinde uzunlamasına koyup yufkayı yuvarlak şekilde sarıp tepsiye fırın kağıdı koyduktan sonra üzerine koyarız. Geriye kalan yufkanın üzerine kıymayı aynı şekilde koyarak sararız. Tepsideki tüm yufkanın üzerine yine minik minik tereyağı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 C'lik fırında yaklaşık 45 dk - 1 saat civarı üzeri kızarana kadar pişiririz.

Afiyet olsun.