21 Haziran 2010 Pazartesi

Boranı...

Kendi yöremin en sevdiğim çorbalarından. Özellikle köftesini daha pişirirken yemeye başlarım. Bu tarifle birebir yapıp denemenizi şiddetle tavsiye ederim. :)
Malzemeler:
200 gr nohut
1 kg pazı
500 gr kuşbaşı et
1 çay kaşığı pulbiber (tepeli)
1 çimdik karabiber
Tuz

Sosu için:
250 gr yoğurt
1 baş sarımsak (ufak)

Köftesi için:
1/2 kg Bulgur
4 yemek kaşığı un
1 çimdik karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz

Yapılışı:
Köftesinin yapılışı:
Su ile ıslatılan köfte malzemeleri yoğurularak büyük nohut büyüklüğünde yuvarlanarak kızgın yağda kızartılarak pişirilir...

Kuşbaşı et, geceden veya 4 saat önceden ıslatılan nohut, pulbiber, karabiber ve tuz eklenerek su 3 parmak üzerine çıkacak şekilde konularak düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp 1 saat civarında pişirilir. Pazıların yaprağa gelecek şekilde tüm sapı küp küp doğranır. Bol su konularak ayrı bir tencerede 5-10 dk haşlanır. Tevgir veya süzgeç yardımıyla sudan çıkarılan pazılar pişen yemeğin içine atılarak 5-10 dk daha kaynatılır. Bu arada annem diyor ki yemek nohut yemeği gibi sulu olmalı. :))
Servis yapılırken yemeği tabağa koyup üzerine kızarmış köfteler onun üzerine de sarımsaklı yoğurt eklenerek afiyetle yenilir...

Afiyet olsun.