13 Mart 2013 Çarşamba

Kuşbaşı Etli Havuçlu Bulgur Pilavı...

Genelde son dönemlerde maalesef yöresel lezzetlerden kaçış söz konusu. Malumunuz dönem ve yaşamlar değişiyor. ‘Fast food’ yemeklerin zararını sanırım bir kez daha anlatmama gerek yok. Kendi akranlarım arasında bile yeni lezzetler üzerine ısrar edenler var. Şişmanlıklar aldı başını gidiyor. Artık yediğimiz ne varsa hemen hemen hepsi katkı maddeli. O nedenle her şeyi kendim yapıp yemeye tercih ediyorum. Sizlere evde yapabileceğiniz basit ve sağlıklı bir tarifim daha anlatacağım. Hem sunum olarak hem de lezzet olarak baştan alıcı bir yemek…
Malzemeler:
2 orta boy havuç
150 gr kuşbaşı et
1 iri boy kuru soğan
1 kase iri boy bulgur
1 tane yeşil biber
1 tane orta boy kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı isot
1 yemek kaşığı safran (haspir)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
5 iri diş sarımsak
Su

Hazırlanışı:
Önce kuşbaşı etleri minik küpler halinde doğrarız. Bir tencerede zeytinyağı ile kuşbaşı etleri atarak iyice pişmesini sağlarız. Ben biraz su dökerek haşladım. Sonra soğanları normal, biberleri ve havuçları ise jülyen doğrarız. Suyu az kaldığında soğanı, havucu ve biberi etin üzerine atarız. Güzelce kavururuz. Pembeleştikten sonra üzerine safranı, tereyağını ve tuzu atıp suyunu ekleriz. En son bulgurumuzu atıp 2-3 dolandırırız. Maggi et bulyonu da ekleyerek yüksek ateşte pişmeye bırakırız. Suyun yarısını çektikten sonra isotu atarız ve suyun tamamını çektikten sonra bulgurlar ocağı kapatıp dinlenmeye bırakırız pilavımızı.

Afiyet olsun!