7 Eylül 2012 Cuma

Kabaklı peynirli açma börek...

Daha evveldende kabaklı yemek tarifleri vermiştim. Hatta deneyimlerimde oldu kabak üzerine. Fakat börek deneyimim hiç olmadı. Annemin geçen gün bir tane kabak kalınca bana verdiği tarif oldukça hoşuma gitti ve hemen denedim. :) Çok lezzetli bir börek oldu. Tavsiye ediyorum. :)


Malzemeler:
Harcı için:
2 tane orta boy kabak
200 gr beyaz peynir
1 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı tepeli pulbiber
Arasına sürmek için bir kaseye zeytinyağı ve yoğurt

Hamuru için:
4 - 4,5 su bardağı un (ben göz kararı yaptım)
1 tane yumurta
Tuz
1 pk kabartma tozu

Üzeri için susam.


Yapılışı:
• Dereotunu yıkayıp ince ince doğrarız. Kabağı rendeleyip üzerine 1 çay kaşığı tuz atarak karıştırırız. Bir müddet suyunu saldıktan sonra elimizle iyice sıkıp dereotunun üzerine koyarız. Pulbiber ve peyniri ekleriz.

• Un eleyip yoğurma kabına koyarız. Kabartma tozu, tuz ve yumurtayı üzerine sırayla atarak yoğurmaya başlarız. Biraz su veya süt ekleyerek hamurunu yoğurmaya başlarız. Kıvam aldıktan sonra açmaya başlarız. Benim ölçülerimle 2 tepsi yani 8 yaprak yufka çıktı. Fırın tepsisine fırın kağıdını koyduktan sonra her yufkaya yağlı yoğurt biraz sürdükten sonra fotoğraftaki gibi kabaklı karışımı koyarak yayarız. 4 parmak kalınlığında katlayarak tepsiye dizeriz. Üzerine yoğurt ve yumurta sürerek en üstüne susam koyarak orta sıcaklıktaki fırına sürüp pişmeye bırakırız. Üzeri kızarıncaya kadar pişmesi yeterli.

Afiyet olsun... :)