23 Eylül 2013 Pazartesi

Şeftalili Mousse...

şeftalili mousse, şeftalili tatlilar, tatlilar, tatli tarifleri, ramazan tatlisi, jelatin nasil eritilir
Malzemeler:
200 gr fildişi (beyaz) çikolata
3 adet orta boy şeftali
200 gr krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
3 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
4 adet yaprak jelatin (soğuk suda ıslatılmış)

Hazırlanışı:
• Çikolatayı bir mikser veya bıçak yardımıyla doğrarız ve benmari usulü (bir kap içine koyup sıcak suyun içine oturtarak erimesini sağlamak) eritiriz. Krem şantiyi süt ile usulüne göre hazırlarız ve çikolatanın içine ilave ederiz. 
şeftalili mousse, şeftalili tatlilar, tatlilar, tatli tarifleri, ramazan tatlisi, jelatin nasil eritilir
Yumurtayı şekerle çırparız. Çırpıcı veya mikser ile olabilir. Çikolatalı karışıma ekleriz. Jelatinleri ben de ilk kez denedim hayatımda. Oldukça farklı bir şey. Jelatinleri soğuk suda bekletiriz. Bir tavayı sadece ocakta ısıtıp altını kapatırız. Ve elimizle sudan çıkarıp ısınmış tavaya içine atarız. Tavayı elimizle omlet yapar gibi çevirip eritiriz. Jelatinleri de karışıma ekleriz. Şeftalilerin çekirdeklerini çıkarıp fotoğraftaki gibi boyutlarda kestim ben. Onları mikserde çekip karışıma ekleriz. Şeftalilerin kabuklarını soymadım. Çünkü kabukları ile birlikte renk verdiği için soymak istemedim. Karışımı bardaklara döküp yarım saat kadar buzdolabının deepfreeze bölümünde bekletiriz. Donduktan sonra arzuya göre üzerine rendelenmiş beyaz çikolata ilave edebilirsiniz.
şeftalili mousse, şeftalili tatlilar, tatlilar, tatli tarifleri, ramazan tatlisi, jelatin nasil eritilir
Afiyet olsun. :)

Beyaz TV'ye çıktığım Mutfak Aşkı programının videosu...


Emine Beder ile Mutfak Aşkı 23.09.2013 ile Tvplaza

baby&me 1 yaşını blogger’larla kutladı...

e-bebek.com'un baby&me markası adı altında çıkardığı ürünleri bebeği olan/olmayan sanırım bilmeyen yoktur. Evli ve anne olmama rağmen bu güne davet edilmiştim. Fakat çevremde birçok hanım arkadaşlarım ve ailemde genç hanımların olması nedeniyle çok ilgimi çekti bu etkinlik. Evdeki misafirlerim nedeni ile hiç uyumamıştım. Geçtiğimiz cuma günü katıldığım etkinlik boğazın hoş bir mekanı olan Arnavutköy Mira Restaurant'ta oldu. Anneler için hayatı kolaylaştıran sağlıklı ürünleri tanıma fırsatını kaçıramazdım. Gittiğimde beni davet eden Ayşe hanım güler yüzü ile karşıladı beni. Benden evvel birçok blogger arkadaşım gelmişti. Ben de 10 dk gecikme ile yetiştim. :) Gelelim baby&me kahvaltı etkinliğine...
Malum günümüz koşullarında sağlıksız bebek ürünleri piyasada dolu. İçeriğine baktığımız zaman kimyasallarla üretilmişler. Sevgili baby&me markasının ürün müdüresi Zehra Türkmenler hanımefendi bizlere bebek ve anne olmak üzere iki kategoride toplam 16 ürünü bulunduğunu söyleyerek “baby&me ürün gamı bu bir sene içinde çok genişledi. Bebek grubu içinde bebek bakım mendilleri ve bebek hijyen olarak iki alt grup bulunuyor. Bu alt gruplar içinde de ıslak pamuklu mendillerden çamaşır yumuşatıcıya, alt değiştirme örtüsünden leke çıkarıcı mendile kadar pek çok ürün mevcut. Anne kategorisinde de alkolsüz malt içeceğimiz Promalt ve göğüs pedi yer alıyor. Ürünlerimizin en önemli özelliği alkol, paraben, boya maddesi, sabun parfüm ve sentetik lif içermemeleri. O yüzden anne babalar tüm ürünlerimizi gönül rahatlığıyla kullanabilirler” dedi.
Birçok blogger arkadaşımla bir araya gelerek güzel bir kahvaltı eşliğinde hoş sohbetler ettik. Birçoğunu sitesinden ya da sosyal medya üzerinden takip ettiğimi farkettim. Hepsi bilinçli ve yönlendirici anneler. :)
Baby&Me markası altında çıkan ürünlerin içeriği gerçekten çok farklı. İçinde hindistan cevizi, palmiye ağacı, buğday ve patates nişastasından elde edilen hammaddelerden üretilmişler. Fosfat,sülfat, paraben ve formaldehidrit içermiyor. Doğal yağ bileşenlerinden elde edilen özel sabun içeriğinden oluşmuş ve de doğada yüksek çözünme özelliği ile ekolojik etkiye sahip oldukça sağlıklı ürünler.
Bu bebek bakım ürünlerinin yanı sıra bir ürün var oldukça dikkatimi çeken. Anne sütünü artırıcı özelliği olan ve 5-6 kutu bitirdikten sonra sütün çoğaldığı belirgin hale gelen bir malt içeceği bu. İçinde alkol içermiyor. Yapısında bulunan demir,kalsiyum,magnezyum ve diğer vitaminler sayesinde hem annenin süt miktarının artmasına yardımcı olur hem de anneye enerji verir. Düzenli kullanımda, protein içermesi nedeniyle başta sinir sistemi olmak üzere tüm bedeni olumlu olarak etkiler. Anlatıldığı üzere bebeğe ya da anneye herhangi bir bir yan etkisi yokmuş. PROMALT annenin emzirme döneminde kullanacağı bir destek içeceğidir. Unutmamak gerek ki ilk 6 ay sadece anne sütü yeterli. :)
Bu ürünlerin yanısıra Türkiye'de ilk karton kutudaki %100 saf pamuktan üretilmiş bebek kulak çubuğu oldukça kullanışlı görünüyor. Malum normal kulak pamukları sakıncalı.
Bebeğin cildine uygun pH ile uyumlu, yeni doğan kız / erkek ve daha ileri aylar için devam ıslak temizleme mendilleri mevcut. Alkol, paraben, boya maddesi, sabun, parfüm ve sentetik lif içermiyor. Ve de dermotolojik olarak test edilmiş.

Ve bunlar gibi birçok ürünü inceleyip, içeriğini anlama fırsatı bulduk. :)
Beni bu gün için davet eden Ayşe hanımefendiye, Zehra hanımefendiye, Hande hanıma ve o gün orada tanıştığım ve sohbetini esirgemeyen tüm blogger arkadaşlarıma buradan teşekkür etmek isterim. :)

Ürünleri detayları ile incelemek için www.e-bebek.com adresini ziyaret edebilir veya (0216) 325 11 11 no'lu telefondan iletişime geçebilirsiniz.