1 Haziran 2012 Cuma

Çılbır (Cılbır)...

Küçükken çalıştığım işyerindeki bir abla öğretmişti bunu. Çok hafif oluyor ve de çok severim. :)

Malzemeler: (Kişi başı)
2 yumurta
1 kase yoğurt
1 çimdik pulbiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Küçük bir tencere içerisine su kaynatılır. İçine tuz atılır. Yoğurdu çırparak servisin yapılacağı tabağın içine konulur. Ben yoğurdu çırpılmış sevmiyorum. Çırpmadan koydum. :) Kaynadıktan sonra bir kaşıkla saat yönünde su çevirilir ve ortada bir yuvarlak oluşması sağlanır. İçerisine 1 tane yumurta kırılır ve pişmesi beklenir. Yaklaşık 1-2 dk haşlandıktan sonra kevgir yardımıyla servis yapılacak tabağın içerisine süzülerek konur. İkinci yumurta içinde aynı işlem uygulandıktan sonra bir cezve içerisinde zeytinyağı ısıtıldıktan sonra içine biber atılarak ocak kapatılır ve tabağın üzerine dökülür. Servise hazır. :)

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Makarna...

Erkek kardeşimin en sevdiği makarna çeşidi. Doyulmaz bir lezzet. :)
Malzemeler:
1 pk. makarna
300 - 350 gr yoğurt
3-5 diş sarımsak
Kuru nane
Tuz

Hazırlanışı:

Bir tencerenin yarısını geçene kadar su koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine bir tatlı kaşığı tuz atarız. Sonra makarnayı atıp yüksek ateşte pişirmeye bırakırız. Bir kenarda yoğurdu iyice çırparız. İçine sarımsağı döverek koyarız. Makarnanın pişip pişmediğini anlamak için kevgirle bir tane alıp dişimize yapışmaz ise demir süzgeç ile süzeriz. Ben sıcak sevdiğim için pek soğuk sudan geçirmiyorum. Soğuk sevenler soğuk sudan geçirip hazırladığımız yoğurdun içine atarak üzerine nanesini de ekleyip karıştırırız. Servise hazır.

Afiyetler olsun. :)