4 Nisan 2013 Perşembe

İstanbul'lu hanımlar Teknosa'da buluştu...

Ender Saraç ile Teknosa'da yaşam ve yiyecekler üzerine çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Halka açık olan bu etkinlik Cevahir AVM'de yapıldı. Birçok blogger arkadaşım teşrif etmişti benim gibi. Her gelen misafire numaralar verildi sohbet başlamadan. Patlıcan tohumu büyüklüğünde ve bulgura benzeyen bir yiyecek. Faydaları ve tüketimi hakkında konuşuldu.
Aklıma gelen ve kafama takılan tüm soruları yönelttim Ender beye. :) Ender bey ile birlikte çalıştığını öğrendiğim Başak hanım 3-4 çeşit Teknosa'da satılan mutfak ürünlerini kullanarak güzel yemekler yaptı. En değişik örneği ise fırında çorba tarifi idi. Deneyip sizlerle paylaşacağım önümüzdeki günlerde. :)
Bir süre sonra çekiliş yapıldı ve orada önceden hazırlanmış olan mutfakta yemek yarışması yapıldı. Veee bana çıktı. 5 kişi seçildi benimle birlikte.

Yerimi aldım ve Kinoa ile tabule yaptık. En güzel tabuleyi yapmaya çalıştık. 2 yemek bloggerı ve 3 kişi yarıştık. Ve yaptıklarımızı gelen misafirlere tattırdılar. Zannediyorum diğer blogger arkadaşım ve benim el lezzetimiz en çok beğenilen oldu. Ya da ben öyle düşünüyorum. :)
Benimle birlikte yarışan Tuğba hanım. Çok şekerdi. Keşke blogger olsa dediğim biri. Belki bir gün biryerlerde karşılaşırız. :) 
Veee günün sonunda Braun'dan fön makinası hediye ettiler. Davet eden Özlem hanıma, sevgili Ender Saraç beyfendiye ve Teknosa'ya çok teşekkür ederim. :)

Şekerli mısır..


Ben küçükken yaz sezonunun sonunda annem daha kart denilen olgunlarını pazardan bol bol satın alarak taneler ve kuruturdu. Kuşlarla biraz uğraşmak zorunda kalırdık ama bir bidon kurutulmuş mısırımız olurdu diyebilirim. Kışın ise sobanın üzerine koyduğu güğümde ısınan su ile bu mısırı haşlar. Üzerine şeker ile servis ederdi. Ve biz bayılırdık 4 kardeş. Şimdi diyeceksiniz biz zaten bunu köşedeki kuruyemişçiden alabiliyoruz. Bir kere şöyle düşünelim buzluktan çıkarılmış ve önceden haşlanmış içinde kimyasallarla küflenmeden barındırılan mısır taneleri direkt kaynar suya atılıp üzerine abuk subuk sözde lezzetlendiren tereyağı vs ile tatlandırılıyor. Biz de sadece şeker vardı. Azıcık serperdik mükemmel olurdu.
Tarif vermem gerekirse geceden ıslatılmış mısırı kısık ateşte, eğer eski tip bir evde oturup soba yakıyorsanız üzerinde yavaş yavaş şişene kadar pişiririz. Tadına baktığınızda pişmiş olmalı. Kevgir ile çıkarılıp tabağa konarak üzerine isteğiniz kadar şeker. :)

Çocukları olanlar için evde yapabileceğimiz basit bir tad. Ayrıca salatalara vs haşlandıktan sonra direkt kullanılabilir.

Afiyetler olsun. :)