10 Şubat 2012 Cuma

Ev Yapımı Pratik Pizza...

Tam bir pizza canavarı denebilir benim için. İnanılmaz çok seviyorum. Yıllar önce basit bir şekilde pizzayı nasıl evde yapabileceğimi çocukluk arkadaşımla yaptığım bir ev toplantısında bir arkadaştan öğrendim. Hamurunu fırından aldığımız için hem çok pratik hem de hızlı bir biçimde hazırlanabiliyor. Umarım siz de beğenirsiniz. Zira çok ciddi sosyal hayatımda beğenilmiş bir tarif. :)


Malzemeler:
1 tane fırından ekmek hamuru (Eğer kalın olmasını istiyorsanız hamurun 1,5 tane almak gerekiyor.)
100 gr mantar
1/2 kangal sucuk
5 tane parmak salam
Yeşil zeytin
Siyah zeytin
1 tane domates
200 - 250 gr taze kaşar peyniri
1 kutu konserve mısır (yaz ayında tazesi varsa 1 tane yeterli)
Pulbiber
Nane
Tuz
Sıvı yağ

Hazırlanışı:
Öncelikle tüm malzemeleri hazırlamak gerekiyor. Eller yağlanacağı için sonra sorun oluyor. Sucuğu, salamı, mantarı yuvarlak keseriz. Zeytinlerin çekirdeklerini ayıklarız. Domatesi ve kaşarı ayrı kaplarda rendeleriz. Pizzayı yapacağımız tepsinin dibini az yağlarız. Daha sonra kullanacağımız hamuru tepsiye el yordamıyla yayacağız. Yalnız bu zahmetli bir iş çünkü yağ ile buluşan hamur sürekli geri toplanıyor. O nedenle ciddi ciddi aynı yönlere hamuru yaymak gerekiyor. Elle hamura üstten basmak işin yöntemi bana göre. :) Hazır olan tepsinin üzerine rendelediğimiz domatesi yayarız. Sıcak fırına tepsiyi koyarak hamurun biraz donmasını sağlarız. Tüm malzemeler konduktan sonra pişirmek hamuru bana göre çiğ bırakıyor. Daha sonra sırasıyla pulbiberi en alta, üzerine eşit aralıklarla tüm malzemeleri koyarız. Mısırı en son üzerine ekleriz. Sonra tepsi fırına... Malzemeler kızardıktan sonra kaşarı da koyup eriyince tepsiyi fırından alıp üçgen pizza kesme aletiyle kesip servis yaparız. Yalnız dikkat edilmeli. Herkesin fırını ayrı huyda. Altı pişmiş mi diye çıkarmadan evvel bakılmalı.

Afiyet olsun.