30 Mart 2013 Cumartesi

Hasbeli Aş (Yeşil Mercimekli Pilav)

Benim çocukluğumdan bu yana en çok sevdiğim pilav türüdür. Dün annem yapalım dediği zaman inanın çocuklar gibi sevindim diyebilirim. Uzun zaman olmuştu çünkü yapmayalı. :) 

Malzemeler:
1,5 su bardağı yeşil mercimek (hasbe)
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine karabiber

Hazırlanışı:
Soğan, salça ve mercimeği ayıklayıp üzeri 3 parmak geçecek şekilde su ekleyerek bir tencerede kaynatırız. Su kaynadıktan 10-15 dk sonra pişip pişmediğine bakarız. Piştikten sonra suyu azalmışsa az su ekleyip üzerine önce tuzu sonra ayıklanmış bulguru tencereye ekleriz. Suyunu çekene kadar pişiririz. Üzerine ayrı bir kapta tereyağı eritiriz ve zeytinyağını da ısıtıp üzerine dökeriz.

Servise hazır. Yanına özellikle taze soğan ve taze sarımsak çok lezzet veriyor. Afiyet olsun. :)