22 Temmuz 2013 Pazartesi

Kakaolu Muhallebili Cup

muhallebi, çikolatalı muhallebi tarifi, muhallebi tarifi, tatli tarifi, kakaolu muhallebi tarifi
Malzemeler:
 1,1 kg süt
   1 su bardağı un
   1,5 su bardağı toz şeker
   1 paket vanilya,
   1 paket kakao (50 gr)
 1/2 paket krem şanti
   1/2 paket çikolatalı krem şanti
   1 su bardağı süt (krem şanti için)
 Üzeri için; Damla çikolata
   Çikolatalı çubuk

Hazırlanışı:
Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve buzdolabına koyun. Muhallebi için sütü bir tencereye koyarız ve şekeri ekleriz. Üzerine tüm malzemeleri eleyerek ekleriz. Çelik bir tencerede karıştırıp ocakta pişiririz. Koyu bir kıvam alıyor. Çok koyu olmasın. Muhallebi piştikten sonra önceden cam bardağa kepçe ile biraz alıp yeteri kadar muhallebi koyarız. Tüm bardaklara aynı şekilde dökeriz. Ilıdıktan sonra yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakırız. Servis yapacağımız zaman üzerine krem şantiyi 1 cm kalınlığında dökeriz. Sonra üzerine yine çikolatalı krem şantiyi fotoğraftaki gibi sıkma torbasına koyarak süsleriz. Son olarak üzerine damla çikolata ve çikolatalı çubuk ile süsleriz.

Afiyet olsun...

Gold Master Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller yarışması 2. hafta menüm...

Bamya yemeği:

tencere yemekleri, bamya yemegi, bamya corbasi, sulu yemek, sebze yemegi
Malzemeler: (8 kişilik)
1 su bardağı nohut
1/2 kg bamya
1 kg domates
250 gr kuşbaşı et
2 tane büyük kuru soğan
2 baş sarımsak (1'i piştikten sonra eklenecek)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane kapya biberi (Kırmızı biber)

1 yemek kaşığı kuru nane
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tane büyük limon
Varsa nar ekşisi 1 yemek kaşığı (Eğer yoksa bir tane daha limon sıkarız.)
1 çay kaşığı pulbiber

Hazırlanışı:
Nohutu geceden ıslarız. Ertesi gün yapacağımız zaman kuşbaşı etleri zeytinyağı ile birlikte tencerede kavururuz. Üzerine soğanları, kırmızı biberi doğrayarak ekleriz. Öte yanda domateslerin kabuklarını soyup doğrarız ve tencereye atarız. Domatesleri iyice solduktan sonra tuzu atarız. Nohutu ıslattığımız sudan çıkarıp üzerine ekleriz. 1 baş sarımsağı ayıklayıp doğramadan bütün olarak düdüklü tencereye koyarız. Üzerine su ekleriz. En son pulbiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar pişiririz. Onlar pişene kadar bamyaların üzerini çizgiden keserek ayıklarız. Biraz büyükse ikiye üçe eninden keseriz ve yıkarız. Tencerenin havası çıktıktan sonra kapağını açıp sıktığımız limonu ve nar ekşisini atarız. Üzerine bamyayı atarız. Bu aşamada karıştırılmaz. Kaynadıktan sonra bir defa çeviririz. 15 dk pişirin. Üzerine kuru naneyi ve ikinci baş sarımsağı dövdükten sonra tencereye ekleyip ocağı kapatırız...

Afiyet olsun. :)




Kakaolu Muhallebili Cup:

Malzemeler:

 1,1 kg süt
   1 su bardağı un
   1,5 su bardağı toz şeker
   1 paket vanilya,
   1 paket kakao (50 gr)
 1/2 paket krem şanti
   1/2 paket çikolatalı krem şanti
   1 su bardağı süt (krem şanti için)
Üzeri için; Damla çikolata
   Çikolatalı çubuk

Hazırlanışı:

Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve buzdolabına koyun. Muhallebi için sütü bir tencereye koyarız ve şekeri ekleriz. Üzerine tüm malzemeleri eleyerek ekleriz. Çelik bir tencerede karıştırıp ocakta pişiririz. Koyu bir kıvam alıyor. Çok koyu olmasın. Muhallebi piştikten sonra önceden cam bardağa kepçe ile biraz alıp yeteri kadar muhallebi koyarız. Tüm bardaklara aynı şekilde dökeriz. Ilıdıktan sonra yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakırız. Servis yapacağımız zaman üzerine krem şantiyi 1 cm kalınlığında dökeriz. Sonra üzerine yine çikolatalı krem şantiyi fotoğraftaki gibi sıkma torbasına koyarak süsleriz. Son olarak üzerine damla çikolata ve çikolatalı çubuk ile süsleriz.

Afiyet olsun...