26 Mayıs 2012 Cumartesi

Tavuklu Mantarlı Börek...

Börek denince aklıma nedense hep peynir ve ıspanak geliyor. Sağolsun yengemin özel tarifleri ufkumu ciddi manada genişletiyor. Malum bir blogger olarak kulağı kesik vaziyette geziniyorum. :)) Onun fikri ile yola çıktığım mantarın ve tavuğun bir arada ne denli güzel olabileceğinin bir ispatıdır bu börek. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Haşlama ve kızartma vakit alıyor gibi görünebilir ama yapılışı 10 dk. :))
Malzemeler:
1 Keskinoğlu tavuk göğsü
6 adet yufka (1 paket)
1/2 kg mantar
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta
350 gr kaşar peyniri
Susam, çörekotu
Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:

Önceden haşlayıp didiklediğimiz tavuk göğsünün etleri ile yine önceden tavada soldurduğumuz mantar ile karıştırırız. Rendelenmiş kaşar peynirini ve baharatları ekleriz. 1 yufkayı 8 eşit üçgen parçalarda keseriz. Bir büyük kasede yoğurt, yağ ve yumurtanın akını karıştırırız. Her üçgen parçanın üzerine yoğurt karışımından biraz dökeriz. Üzerine fotoğrafta görüldüğü gibi tavuklu mantarlı karışımı koyarak paçanga böreği şeklinde katlayarak fırın kağıdı koyduğumuz fırın tepsinine teker teker yerleştiririz. Üzerine yumurtanın sarısı ve isteğe bağlı olarak susam veya çörekotu ya da benim gibi her ikisini dökerek önceden ısıtılmış 150 - 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.

Afiyet olsun. :)