24 Haziran 2013 Pazartesi

Lebeni...

Çocukluğumun en özel ve lezzetli yemeğidir "lebeni". Annem özellikle şehir dışına çıkıyorsa bir kazan pişirirdi. "Çocuksunuz koşup oynayıp gelince yersiniz." diye tembihlerdi. Geçenlerde canı aşure çekmiş. Malzemelerden bir kısmını ayırıp lebeni yaptım. Umarım siz de beğenirsiniz. Çok hafif bir buğdaylı yoğurt çorbasıdır.
lebeni, lebeni corbasi, corba tarifleri, yemek tarifi, yoresel corba
Malzemeler:
200 gr nohut
500 gr buğday
500 gr yoğurt
Nane
Tuz

Yapılışı:
Geceden ısladığımız nohutları ve buğdayları ayrı tencerelerde haşlarız. İkisini birleştirip suları ile birlikte karıştırırız. Soğuduktan sonra yoğurt ile karıştırıp isteğe göre üzerine nane serpip servis ederiz. Ayrıca ben yanında kuru soğan kırıp yemeyi çok seviyorum... İsteğe göre yağda biber kızdırıp üzerine döküp servis yapabilirsiniz... :)

Afiyet olsun. :)

24 Haziran Doğum günüm benim :))