31 Ağustos 2011 Çarşamba

Ağzı yumuk...


Bu tarif hem çok pratik hem de kıyma ve hamuru bir arada sevenler için hoş bir lezzet. Ayrıca ağzı yumuk sevdiğim bir tat olduğu için Emine Beder ile Mutfak Aşkı programında yapmıştım. Hem misafirlerinize hem de günlük yemek olarak tüketebilecek güzel bir sunum. Yapılışını Emine Beder ile yaptığım çekim videosunu izleyebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz. :))
Malzemeler:
1/2 kg. kıyma
4 su bardağı un
3 su bardağı sıvı yağ kızartma için
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Kıyma bir tavaya konur, çok az su ve tuz ilave edilip pişirilir. 15-20 dakika suyunu çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan kıyma ateşten alınır karabiber ve ceviz içi konularak karıştırırız. Unu bir kaba alınarak içine tuz ve su konur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve 5-10 dakika dinlendirilmeye bırakılır. Hazırlanın hamur, ceviz büyüklüğünde yumaklara ayrılır ve daire şeklinde un yardımı ile açılır. Hazırlanmış içten bir kaşık konur ve toplanarak açılmamak kaydıyla resimdeki gibi kapatırız. Yağ bir tavaya alınarak kızdırılır ve içine ağzı yumukların başı alta gelmek koşuluyla atılır iki taraf pembeleşinceye kadar kızartılır ve sıcak servis yapılır. Ağzı yumukların ağzını sıkarken çok sıkılmamalı ya da çok gevşek bırakılmamalı. Çünkü çok sıkarsak içi hamur kalır. Çokta gevşek bırakırsak ağzı açılarak yağda dağılır. Annem bu tarifin içine içli köftede olduğu gibi ceviz konulabileceğini söyledi. Ayrıca servis yaparken arzuya göre yoğurtta konulabiliyormuş. Ben bu tarifle yaptım. :)) Tercih sizin.

Afiyet olsun...